A polgármesterrel együtt ünnepélyes keretek között felavatta az ismeretlen mongol császár mellszobrát a Városligetben, majd városnéző útra indult egy nyitott Marutiban.

A főváros elöljáróival együtt megtekintette az állatkert új hörcsögházát, majd vett egy könnyű áztatófürdőt a Széchényi-fürdő privát termálkabinjaiban. Ebédre a köztársasági elnök fogadta a Halászbástya egyik patinás éttermében, ahol jellegzetes magyar ételekből állították össze az ötfogásos menüt.

Az Andrássy úton Dukai Regina kísérte a vendéget, aki mesélt neki a sugárút történetéről. Tarlós István ezután a észak-budai BKV-buszgarázsba ment, hogy tanulmányozza a város tömegközlekedését. Itt Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője megmutatott neki egy buszt belülről, majd közösen meghallgatták Vitézy kedvenc Justin Bieber-dalát.

A polgármester ezután beült a Mátyás-templomba, ahol éppen Semjén Zsolt és Juliusz Janusz nuncius tartott közös utcanévtábla-szentelést. Késő délután Deutsch Tamás fogadta az illusztris vendéget a Corvin közben, ahol közösen megemlékeztek a már bezárt Subway étteremről.

"Remek város, remek emberek. Ide szívesen vissza fogok térni, amint alkalmam lesz rá." – mondta búcsúzóul Tarlós István, és csettintett egyet.

2 KOMMENT

  1. A kép azt mutatja, ahogy István kutyaúszásban épp odaér a bácsikhoz, mert azt hitte, hogy Gazdálkodj okosan!-t játszanak (ő abban nagyon jó)
    Miután csalódott, a bácsik lenyomták a víz alá.