Pedig kötéltánc közben senki sem számít a spanyol inkvizícióra

A lassan világhírű magyar gördeszkázó pap sikerén felbuzdulva, új eszközökkel és formában népszerűsíti magát a Magyar Katolikus Egyház. Portálunkat Kemencés Máriusz, a Püspöki Konferencia titkárságvezetője tájékoztatta az újításokról.

„A fiatalok a jövő! A jövő, nem más, mint a jelenbe fektetett szeretet csíráinak virágba boruló édenkertje! Magyarul: egyházunk életben maradása nemcsak egy cél, hanem egy könnyed muszáj is! Éppen ezért fontos, hogy korunk érthető és egyben szerethető csatornáin keresztül jusson el az üzenetünk az összes fiatal nyáj összes birkájához.”

Az egyházi tisztviselő ezt követően egy power point prezentációban mutatta be a projekt részleteit:

– Ingyenes búcsúcédula szórás a Bazilika tetejéről szent Base Jump-olás közben

– Csoportos keresztelés paintball puskákkal, tömegbe lövetéssel! A golyókat szentelt vízzel töltik meg, így naponta akár több ezer újonccal bővülhet a közösség

– Pannonhalmán – a helyi termiknek köszönhetően – rendszeres siklóernyős istentisztelet lesz, amit egy égi mannaszórás követ (a Haribo Magyarország Kft., mint támogató már be is jelentkezett egy manna alakú kólás gumicukorral)

– Deep Head Canyoning túrák a Jordán folyón

– Szt. Péter kulcsának olajozással egybekötött megérintése katapult bungee jumping-gal

Kollégáink ellátogattak Esztergomba, az első katolikus kalandparkba, ahol a képzést vezető, tapasztalt extrém sportoló, Flex Titán (azaz Ács Lőrinc) nyilatkozott:

„Jól nyomják a csajok, nem fostosak szerencsére. Nézzétek, ott! Az Alpár atya épp most ugrik át az egysoros görkorival egy tucat ministráns fiút, úgy hogy közben ostyát oszt meg énekel. Jól tolja, pedig már majdnem ötven a vén faszandál. Vannak azért gyengébbek is. Látjátok a Fidélt? Óriási sajt, pedig már vagy húszszor megmutattam neki, hogy kell beszúrni a félcsőben az 560-as backhand alley oop-ot úrvacsora piknik-szettel a kezében. De ez mindig csak egy halszáj marad…”

Erdő Péter bíborost is meg szerettük volna kérdezni az ügyben, de éppen Mauin tartózkodott egy cunami-hullámlovas oktatáson.

5 KOMMENT

  1. Szep is lenne, de errol a pontrol:

    “- Csoportos keresztelés paintball puskákkal, tömegbe lövetéssel! A golyókat szentelt vízzel töltik meg, így naponta akár több ezer újonccal bővülhet a közösség”

    konkretan tudom, hogy tobb szuloi munkakozosseg kovetelte a bevezeteset, mert bizonyos tulzott “pajtaskodas” volt megfigyelheto az egyhaz tagjai reszerol az esemenyen…

  2. – Távolba-ejakulálás meztelenül futkosó ministránsfiúkra
    – Extrém gördeszkás gyóntatás egy félcsőben
    – Misebor ivóverseny, ministráns leitatóverseny 2000 méteres ejtőernyős szabadugrás közben
    – Ostyaevő-verseny wakeboardon egy extrém szlalompályán
    – Extrém motokrosszos keresztelőverseny
    – Salakmotoros káromkodóverseny deffektes gumikkal
    – Kisbuszos bérmálkozás rámpás ugratás és 540 fokos megforgásos bukfenc közben