Az egyszerűség kedvéért ebédjegyként használható svájci frank is lesz

Július 15-től étkezési jegyben is törleszthető lesz a svájci frank hitel. – döntött a kormány mai, kihelyezett ülésén. Matolcsy György döntő áttörésként értékelte a „forradalmi” változást, amely számos cafeteria rendszerben érdekelt középvezető számára könnyítheti meg a törlesztést.

A fontos lépés azonban nem az utolsó, hiszen hamarosan kiterjed a kedvezmény az üdülési csekkre, sőt, a következő havi BKV bérletet is kötelesek lesznek majd a bankok elfogadni. A tervek szerint amennyiben egy bank árvereztetné el valamelyik adósának lakását, köteles lesz az adóst és családját valamelyik bankfiókjában vagy egyéb ingatlanában, legalább a hitel futamidejére elszállásolni.

2011. január 1-től azoknak az adósoknak, akik 160 forint alatti svájci frank árfolyam vették fel hitelüket, nem lesz kötelező a pénzintézetekben sorszámot tépni, sőt korlátlan üdítőfogyasztás is megilleti majd őket a fiókokban.

14 KOMMENT

  1. Na ez már túlzás, régen az adósnak az volt a megszólítása, hogyaszongya: Adós, Fizess!
    Ma meg mit látok,mitlátok,adóspajtás átmenetileg beköltözik úgy a bankba, a jó kis légkondis bankba! – kint 37 fok árnyékban! – hogy az ajtóban mint a 6-os villamoson , csak felmutatja a bérletét, dögivel issza a ligtos colát és hever a márványpadlón, na persze az idők végezetéig , mer’ ugye akkor jár le a hosszúlejáratuja, de még a gyerekei is ott nőnek fel.
    Lassan a bankalkalmazott köteles lesz életvezetési tanácsokat adni a családnak a jövőre nézve (nehogy még egyszer betegye a lábát kőcsön ügyben a bankfiókba, az ott napköziotthonozó kölykeknek meg délutánonként matek korrepetálást tart, a nagyokat meg mikró és makróközgázra oktatja. na ez “közgáz” a javából, akkor a bankadót persze el kell törölni, mert annyi bőrt még a bankárokról sem lehet lehúzni. Na beugrok ellenőrizni, hogy a bankok tudják e már mi újság, és van e a kedvenc gintonicomból, mert a keserű vacak tonicjuk kell a fenének. bár a kininnek gyógyászati szerepe van ugyan, na de semmi trópusi bajom nincs….egyelőre, na de ha tovább tarta hőség ugye??

  2. Értjük a viccet:)
    Akik forint hitelt vettek fel, évekig 20-30%-kal magasabb törlesztő részletet fizetve, azokra a kedvezmények továbbra sem vonatkoznak. Az általuk húzott banki sorszámok, csak tájékoztató jellegűek, hogy kb mikor kerül rájuk a sor, de természetesen minden esetben kötelesek a frankhiteleseket maguk elé engedni.
    Az ő lakásaik továbbra is árverezhető, részükre a kormány az ártérben épült elkobzott nagyáruházakban Auchan stb. enged átmeneti elszállásolást.

  3. Rezsőke megértetted a lényeget, ezért egy hónapig sorszám nélkül nyomulhatsz a banki ügyintéző pulpitusáig. Persze ha forinthiteles vagy akkor a továbbiakban mély meghajlással és továbbra is térdeplő helyzetben suttyoroghatod el a kedves hölgynek az átütemezési lázálmodat, viszont annyi kedvezmény jár, hogy templomi térdeplőt vihetsz magaddal….

  4. Aki olyan tajgetosz pozitív, h pre-válságos időkben Ft-alapú hitelt vett fel, az bizony csak várjon.
    Egyszer, kiscsikó koromban nekem is volt kicsi Ft-alapú hitelem. naiv ügyfél bekajálta, h 4 évig ua. marad a törlesztő. Persze 1,5 év után emelték, mert a naptevékenység és a bak-vízöntő meridián vonalban felsejlő oroszlán aszcendens a bankra súlyos terheket ró, meg egyébként is. Hát erre mit mondhatnék? ha ezt írták, ez van. telefonáltam, de azt mondták, h a helyzet sokkal rosszabb, de én kiemelten szerencsés kiválasztott vagyok, másoknak nem csak a részlet emelkedett, hanem a szerveiket is elkobozták. Kussoltam. Ft hitel = nem menő.

  5. A forinthitellel rendelkezők nevében tiltakozom fenti hozzászólások miatt.
    Ahogy anno Bajnai Gordon hazaszeretetből vállalta el a miniszterelnökséget (nyihaha…a szerk.)
    épp úgy mi is hazaszeretetből választottuk a forinthitelt, tudván, hogy kicsit sárga ,kicsit savanyú, de a mi valutánk. Kár, hogy nem Vona Gábor lett a miniszterelnök, mert akkor nemcsak a Turul bolt, hanem a Turul Bankszövetség is megalakulhatott volna, ahova mocskos devizahitelesek be sem tehették volna a lábukat.

  6. Rezsőkém engedd meg, hogy hahaha
    már megmondtam, hogy mit tehetsz a térdeplőddel, na de hogy még rosszul is imádkoztál, (forinthitel és no jobbikos győzelem…) na akkor hurcolhatod a bank és meg a templom között kicsi térdeplődet, esténként meg a sarokban térdepelhetsz rajta. nosza rajta 30 hiszekegy és lehet hogy bejön vóna vagy bejöttvóna, ha el nem csúszott vóna…. na persze mindjárt Turul bolt meg turul akármi meg kolbászból a kerítés! mi nem kéne, a hazáért áldozatot kell hoznod,na azért lehet hogy V gabi besegít a törlesztésbe kérd meg, térdeplődet otthon ne hagyd. Majd jelezd mit mondott gabesz!

  7. béla néni,devizahitelesként te is szophatsz, ugyanis utánanéztem: a fenti program is a Matolcsy agyából pattant ki és hát mint kiderült az eddigi gondolatait mind vissza kellett tuszkolni a kis agyába, ugyanis nem voltak életképesek.

  8. Rezsőkeédesem nem szeretnék fájdalmat okozni ily szép szombat este elég a hőguta, de nekem mint kisnyugdíjasnak se ilyen se olyan hitelem nincs, most a matolcsi szophat mert rajtam nem gazdagodik meg egy bank se a megemelt törlesztőrészletekkel bizonyám!
    Na persze ki tudja az önkm választások után milen világ jön a kisnyvalyás nyugdíjasra is ugye, szerintem szem nem marad szárazon az ziher…már a betyár csárdások hallottak valamit a megfelelő helyről, és nem a fenékig tejföl projektről suttognak

  9. Jól látod béla néni!
    Bár lehet ,hogy őszig se kell várnunk a husszúcicire ahogy per pillanat állnak a dolgaink az imf-el és az ekb-val… Lesz itt tej meg méz meg kánaán hamarosan!

  10. Marciöcsém!
    Hát kellett kicsinyes bosszúk miatt huzigálni az oroszlán bajszát……/EKB és IMF/
    Szerintem annyira nem agyatlanok,(bár ez a kifejezés nem fedi a valóságot, helyesen: vannak annyira hataloméhesek) hogy megkockáztatnák az önkormányzati választások akár részbeni elvesztését, tehát előtte nem fognak bepróbálkozni semmivel.
    Van félnivalójuk, a nyitány közröhejbe fulladt lsd. Kósa-szíjj ártó közgazdászduót, kövér lacus mint házelnök smitttpaca mint államfő – hogy a nyalatkozatmegírásáról és kötelező kilógatásáról
    /na persze megfelelő karbantartás mellett!/ hogy csak a felszínt karcolgassam.
    Na legyen igazam! Ha mézet akarsz nyalogatni, vegyél pár kilót otthonra…..

  11. Makk Marcinak! Úgy látom ördögöm volt bodzafából, lásd a küldöttség hazautazását , és az októberre halasztott egyezkedést, az önkm. választások után, már lehet széttárni a kezet, hogy na erről aztán nem mi tehetünk, ránk kényszerítette a két fent emlegetett hárombetűs banda a megszorításokat….