A hotel recepciójánál már gyanút fogtak az ellenőrök

Egy rutinszerű ellenőrzésen guantanamói foglyokra bukkantak egy pécsi Hunguest Hotelben. Az idegenrendészeti razzián szerb háborús bűnösöket és illegális bevándorlókat kerestek, ám végül a gőzfürdőben sárga ruhás, szakállas tálibokra bukkantak.

„Amikor az első foglyot megláttam, mindketten megdöbbentünk.” – mesélte Pénzes Alajos zászlós, a razzia vezetője, aki elmondása során még sosem találkozott korábban tálibokkal. A Külügyminisztérium egyelőre cáfolja azt a feltételezést, hogy egy fogolycsere program keretében érkeztek hazánkba egykori guantanamói rabok, akiket később a CIA-sok hazánkban kínoztak tovább. 

Arról sem hajlandóak nyilatkozni, hogy állítólag több milliárd forint értékű üdülési csekkel segítették az Obama-adminisztráció relokációs programját, amelynek végső célja az USA területén kívüli börtönök megszüntetése.

A razzia során nem sikerült elkapni azt a három fekete öltönyös, napszemüveges amerikai állampolgárt, akik korábban egy fűtéscsőhöz bilincselték a tálibokat. Ahogy a nyomozás kiderítette, ők a szállodai regisztrációs lapon sem szerepeltek, ám naponta jártak a hotelbe, ahol a vendégek legnagyobb döbbenetére rendszeresen kínozták foglyaikat, többek között a fitnesz teremben, kardiógépek segítségével.

3 KOMMENT

  1. Hinnye, de tudtam mindig, hogy azok a dög konditermek milyen veszélyesek hát azért vagyok inkább 116 kiló (na jó 121) de most már meg tudom indokolni miért is nem teszem be a lábamat soha egybe se! Azt a három öjtönyös napszemüvegest láttam a lakótelepen elmenni a lépcsőház előtt de azt hittem az őrző-védő-behajtósok mennek a kamatospénzért a petrovicsékhoz, na de hogy a tálibereket keresték, na ezt nem gondoltam volna. Azok a nyulam- bulamosok a tutáliberesek???

  2. úgy hallottam elég sokat, mert veszélyességi pótlék is van a tálibok miatt, na meg hőség riadó van minden nap, meg éjjel a hegyekben fagypont időnként valami robbanós cukor van vagy mi és egyebek…