Érthetetlen, miért hagyták ki a beszédből

Számos anekdota, közmondás és durva kitétel maradt ki Orbán Viktor évértékeléséből – értesült egy Fidesz-közeli forrásunk. A pártelnök az eredeti beszéd helyett egy jóval kevésbé sablonos, kevesebb, már indulatos elemet tartalmazó, szinte improvizatív szöveggel jelentkezett. Lapunknak azonban sikerült megszereznie a kimaradt részeket.

“Van egy álmom, álmomban németül beszélek és azt mondom: Ich bin ein Berliner…”– kezdte volna beszédét a pártelnök, ám a copypaste blog munkatársai figyelmeztették a sajátos egybeesésekre. Tanácsadói hívták fel Orbán figyelmét arra is, hogy a “Mi a hasonlóság az anális szex és a tökfőzelék között? Ha oviban erőltetik, mindkettőt hamar megutálod.” vicc túl erős lehet a nyugdíjas hallgatóknak, míg a “Kolléga, kolléga, mikor voltam én kurva? ” slusszpoénú Csortos Gyula-anekdota hívőknél és a színészeknél verheti ki a biztosítékot.

Az első változatban még szereplő Gyurcsány Ferenc szarjon sünt! fordulat is finomodott és a rakja meg a mocskos kommunistáit egy talicskányi tripperes vombat is sokat szelidült. Végül a radikálisokat is csak visszafogottan ítélte el Orbán, az eredetileg tervezett, hogy raknám a turulcicerésző, mellényes köcsögökbe a rovásírásos fokosomat kitétel helyett egyszerűen a jelző nélküli radikalizmus ellen emelte fel szavát.

Megkerestük a párt lábadozó szóvivőjét, Szijjártó Pétert is, hogy szenved-e a miniszterelnök-jelölt Tourette-szindrómában, de az ügyben nem kívánt nyilatkozni.

1 KOMMENT