Világszinten is kiemelkedő a magyar kormány koronavírus vakcinák elleni fellépése, így jó esély van rá, hogy a magyarok elkerülhetik a koronavírus oltások mellékhatásait.

A világ minden országa igyekszik hozzájutni a megbízható és tudományosan igazoltan hatásos koronavírus elleni vakcinákhoz, de szerencsére a magyar kormánynak eddig sikerült ellenállnia ennek a szélsőségesen liberális hozzáállásnak. Így jó esélyük van rá a magyar állampolgároknak, hogy elkerülhetik a koronavírus oltások mellékhatásait, és csak magának a koronavírusnak a hatásait kell elviselniük.

A focistákat is éppen azért oltják be az eddig Brüsszel által ránk kényszerített oltóanyagokkal, hogy azok mihamarabb elfogyjanak, így mentve meg több száz tanárt a vakcinák mellékhatásától, a koronavírus-mentességtől.

Jó hír azonban, hogy hamarosan lélegeztetőgépnyi mennyiségben áll majd rendelkezésre a hagyományos technológiával működő kínai oltóanyag, ami segíthet fenntartani a vészhelyzetet és a kijárási tilalmat.

Mivel a vírus denevérekből terjedt át az emberre, ezért a kínai oltóanyagban legyengített Batmant használnak, aki legyengített batmobbillal lövi szét a vírus glikoprotein fehérjéit. Pekingben közben kísérleteznek már a hagyományos kínai orvosláson alapuló akupunktúrás oltóanyaggal is, amiben ledarált tűkkel szurkálják a vírusok csakrapontjait. Szakértők szerint ezekkel a vakcinákkal akár év végéig zárva tarthatók a színházak és éttermek.

A kínai vakcinák a kormány szerint egyébként teljesen megbízhatók, maga Orbán Viktor is valódi kínai Pifzer-BoiNTeck COOVIID-91 oltóanyaggal fogja beoltani magát.

Müller Cecília országos tisztifőorvos is jó hírrel szolgált a héten a vakcina elleni védekezésről. Őt a TEK védi attól, hogy megkapja a Pfizer oltás második adagját.