A kormány döntése értelmében a Budapesten és Pest megyében élők csak alapos indokkal utazhatnak vidékre, többen azonban nem tudják kivárni a korlátozások végét. Ezt az igényt észlelték az embercsempészek is, akik tömegével szállítják az illegális budapestieket az agglomeráció határán túlra.

Már a rendőrségnek is szemet szúrt, hogy a fővárost sok, feltűnően zöld kamion hagyja el mostanában, amelyeken egyáltalán nincs Nagy-Magyarország matrica, az autópályák mellett pedig egyre több eldobált trekking biciklit és tévét találnak a határvadászok. A hatóságnak kedden volt egy nagy fogása, 96 rémült budapestit találtak egy kamion rakterében Agárdnál, a kivándorlók a Velencei-tóhoz szerettek volna eljutni.

A város polgármestere szerint nem ez volt az első eset, az utóbbi napokban több csoportosulást is láttak a város főterén, az elszabadult budapestiek kisebb csoportokba verődve kószálnak, és Tamás Gáspár Miklós idézetekkel, valamint goa trance-szel riogatják a békés helyieket.

“Találkoztam velük, megszólítottak, de hát egy kukkot sem értettem abból, amit összehablatyoltak. Értem én,hogy most szar Budapesten, de azért elég sok iPhone-t láttam náluk… De mindegy is, én nem akarok itt szánkóégetést meg Bródy János Aréna-koncertet! Menjenek vissza oda, ahonnan jöttek!”

– zúgolódott egy férfi.

A rendőrség őrizetbe vette a budapestieket, most az Agrárminisztériumon a sor, hogy lefolytassa a menekültügyi eljárást.

A bevándorlók egy csoportja nehezen viseli, hogy azon a strandon kell vesztegelnie, ahol korábban az Edda rendszeresen fellépett, ezért többen ülősztrájkot kezdeményeztek egy illegálisan összeeszkábált romkocsmában, valamint “Cser-Palkovics Vati” és „Nem baj már, Borkai” feliratú táblákkal tüntetve próbálják elérni, hogy továbbengedjék őket.

Szél Bernadett lépett is, a független képviselő Strasbourghoz fordult, amiért szándékosan édesbucis-csalamádés hamburgerrel éheztették a fővárosiakat, többen például napok óta nem láttak fahéjas mustárszószt.

Az majd később dől el, hogy a menekülteket végül visszaküldik a biztonságos Budapestre, vagy esélyük lesz vidékivé válni. Három főt mindenesetre elengedett a rendőrség, mert ők nem tudtak egy sort sem felidézni Szabó Kimmel Tamás „Változás dala” című számából.