Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a vírus elleni védekezéshez kapcsolódó legfontosabb törvénytervezeteket nyújtotta be kedd éjjel kettő és három között – a HírCsárda megszerezte a teljes listát.

A polgármesterek döntési jogainak korlátozása mellett a Semjén-féle salátatörvény az alábbi, vírusellenes terveket tartalmazza, indoklással együtt:

  1. Vasárnapi boltzár visszaállítása – hogy az emberek többet lehessenek a családjukkal.
  2. Folytatódik a Városliget projekt – mert ha már nem lehet kimenni, az embereknek szükségük van olyan helyekre, ahová vágyódhatnak, zöld területből pedig van elég, ezért kihasználatlan pavilonok és múzeumterek kellenek.
  3. Index.hu megszüntetése – mert túl sok újságíró zsúfolódik össze egy kis helyen, mégha az online tér is. Vírusveszélyes.
  4. Felcsúti kisvasút meghosszabbítása Debrecenig – abban az esetben, ha a portyázók a debreceni reptérről akarnának keletnek indulni.
  5. Védett madarak kilövésének azonnali engedélyezése – a madárinfluenza elleni védekezés kapcsán.
  6. Bayer Zsolt lakbérének elengedése – a fogyasztói árak növekedésével támogatni kell a kisvállalkozásokat.
  7. Magánhelikopter kormánypárti polgármestereknek és képviselőknek – a sofőrökkel való személyes kontakt elkerülése végett.
  8. Melegség betiltása – mert elég most egyféle betegséggel terhelni az egészségügyi ellátórendszert.
  9. Vissza se jöhessen a CEU – a biztonság kedvéért, hiszen a külföldi diákok általában vírushordozók.
  10. Visszamenőleg is Tarlós István marad a főpolgármester – mert ő alkalmas, ha eleve ő vezette volna Budapestet, maximum megfázás-járvány lenne.
  11. Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz – ezzel a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik régi kampányígéretét valósítja meg a kormány, igaz, csak a fideszes és a KDNP-s képviselőkre fog vonatkozni, akik kényszerűségből nem tudnak dolgozni, de élni azért nekik is kell valamiből a vészhelyzet alatt.
  12. Ne legyenek közbeszerzések, a pénzt egyből utalják át Mészáros Lőrinc cégeinek – a veszélyes készpénzes tranzakciók visszaszorítása érdekében.