Nem csak a gyöngyöspatai iskola roma diákjait érte hátrányos megkülönböztetés az utóbbi években, Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat volt elnökét is szegregálták: ráadásul nem kisebb név, mint Polt Péter.

A HírCsárda birtokába jutott újságcikkek szerint az ügyészség még csak hozzányúlni sem akar a fideszes politikushoz köthető Híd a munka világába elnevezésű program botrányos ügyéhez, amit egyre nehezebben visel az érintett.

 


“Azért nem nyomoz ellenem Polt Péter, mert roma vagyok?! Bezzeg Varju Lászlónak kijár a vizsgálat, mert ő “fehér”! Felzárkóztatás, mi?!”


– panaszkodott lapunknak Farkas Flórián.

Polt Péter szerencséje, hogy nemrég választották meg újabb kilenc évre főügyésznek, mert könnyen megromolhat a viszonya Orbán Viktorral, ha a miniszterelnök megtudja, hogy a gyöngyöspatai diákok után Farkas Flóriánt is pénzzel engesztelték ki a szegregáció miatt.
Az ÖRO volt elnökének a kirekesztő bánásmódért cserébe nem kell elszámolnia 1,5 milliárd forinttal.

A főügyészre ráadásul könnyen ráéghet, hogy rasszista, mivel Farkas Flórián mellett az Elios ügyét is lesöpörte az asztalról, miután Tiborcz István volt cége több utcában is feketére festette a világítást.