Egy régi hagyománynak vet véget a magyar kormány: évszázadokkal a bevezetése után betiltja a minden nap déli 12 órakor elhangzó harangszót az egész országban.

szijki

„Nem lehetünk büszkék a nándorfehérvári “diadalra”, az egy önző és kegyetlen retorzió volt a török barátainkkal szemben. Minden nap eszünkbe juttatják ezt a borzalmas emléket, a legjobb, amit tehetünk, hogy beszüntetjük ezt a fülsértő bohóckodást! Ha valahol esetleg feleslegessé válna egy harang, elvisszük Észak-Szíriába humanitárius segélyként, hadd harangozzanak a kurdoknak!”

– közölte Szijjártó Péter a Gül baba türbéjénél tartott üzleti vacsorán.

Az esemény után a résztvevők a Nemzeti Színházba vonultak, hogy megtekintsék az Egri csillagok című sorsdrámát. Az 1552-es egri ostromban vérrel-verejtékkel küzdő, de sajnálatos módon elbukó török hősök szívszorító tragédiája után a Kövér László bajsza alatt előadott siratóéneket csodálhatta meg a közönség az új Török dögönyöző mellett.

A házelnök egyébként ígéretet is tett, hogy az augusztus 20-ai Kipcsak Vásári Forgatag mellett a Nemzeti Színházban is elkezdik játszani a népszerű Szulejmán sorozatot, és itt láthatóak majd az ismétlések is.

 

5 KOMMENT

  1. KEDVES Szijjarto Peter es balfasz,
    150 evet akarsz kitorolni a magyar tortenelembol ?
    Tenyleg meghulyult a FIDESZ ?
    Maganzarkaba kene tenni benneteket a Koverrel es az Orban faszival egyutt mig megjon az eszetek .
    Szerintem eleg volt beloletek, meg sok is, ugy is gennyesre loptatok a nemzetet.
    UDV Tamas az Atok