A WHO egészségügyi szervezet módosította az egyik melegnek tartott csoport megítélését, döntésük értelmében 2020-tól a leszbikusságot kiveszik a homoszexualitás kategóriájából. Egy sanyarú sorsú kisebbség is reményt kapott…

ls

Pár hete hatalmas felháborodást okozott, amikor egy leszbikus párt bántalmaztak Londonban, mert férfinak nézték őket. Az eset ismét rávilágított arra, hogy a meleg női párokat rengeteg megkülönböztetés éri a társadalomban, főleg a meleg férfiaktól diszkriminálják őket.  A WHO ezért most úgy döntött, hogy 2020-tól a leszbikusokat már nem sorolja homoszexuálisok közé. A jogvédő szervezetek már régóta szorgalmazzák a döntést.

“Rengeteg embert megkérdeztünk az építkezéseken, a szexmozikban és a chatszobákban. Egyöntetű volt az álláspont, hogy nem lenne szabad összemosni a tiszta és szexi női szerelmet a degenerált, magamutogató homoszexuális férfiak beteg perverzitásával. Üdvözöljük a WHO döntését, ideje volt már, hogy kiemeljük a nőket a buzik közül!”

– nyilatkozta az Alapjogokért Központ egyik férfi aktivistája.

A döntés értelmében a leszbikusokat ezentúl hasonló jogok illetik meg, mint a heteroszexuális nőket, tehát moshatnak félmeztelenül autót, megfoghatják egymás melleit és forgathatnak meztelenül pornófilmet. A homoszexuális férfiak (ezentúl: homoszexuálisok) viszont továbbra is számíthatnak arra, hogy lószarral szegélyezik az útjukat. Egyéb irányultságú emberekkel szemben az “Attól függ, milyen a segge” záradék alapján járnak el.

A változtatás miatt eltűnik az „L” betű a szexuális és nemi kisebbségek megjelölésére használatos betűszavakból, helyére viszont bekerül az „F”, mint fideszes, így FMBTQIA lesz az új név. Ezzel végre lehetőség nyílik arra, hogy a leginkább lenézett szexuális irányultságot is elfogadottabbá tegyék a világban.

4 KOMMENT