Hamarosan megjelenik a politikus könyve. Ez alkalomból a szerző három kedvenc receptjét mutatjuk most be. Ezekhez a hozzávalók: 35 kg. állat, 3 kg növény, só, zsír. Jó főzést kívánunk!

szilard recept

Sült vér pörkölt füstölt csirkebél befőttel, hereágyon

Mérjünk ki egy kávéskanálnyi parizer alaplevet, és rotyogtassuk meg benne a sertésszívet. Amikor forrni kezd, szórjuk meg deres birkafaggyúval, csöpögtessük bele a csirkefarhátból lecsöpögő vért, és daráljunk bele négy szál virslit az odakészített birkakoponyával, és tegyük félre 10 percre állni.

A mikróban 320 fokon melegítsük deresre a löncshúszaftot, majd kézzel dolgozzuk össze a tojáskrémmel, és hintsük meg a megperzselt disznóról frissen levakart szőrrel, hogy az előre lefőzött parasztkenyér ne domináljon annyira.

A disznó kiszívott agyvelejét hanyagul fektessük rá a konyha közepére felállított tarhonyabálára, majd apróra morzsolt felsállal díszített füstölt csirkebél-befőttel tálaljuk.

Csak épphogy mutassuk meg neki fokhagymát, majd ízesítsük töltött káposztával.

Körmös pacal lókolbászbundában, disznóaggyal irdalt bikacsök falatokkal

Lassú tűzön hevítsünk fel három liter tyúkzsírt majd szaggassuk bele az avas birkaherét,és az időközben a nyesedéken megfuttatott kocsonyás sertésnyelvet, és tegyük ki a nyálkás bikacsökre, hogy összeérjenek az ízek. Finoman forgassuk ki a szarvasmarha előgyomrát, és ütemes mozdulatokkal dolgozzuk össze a sertésagyvelőben pácolt disznókörömmel, illetve egy csipetnyi pörccel.

Fogjuk a petrezselymet, a bazsalikom és a kakukkfüvet, rántsuk ki, majd tegyük félre.

via GIPHY

Turmixoljuk össze a sertésbőrfonatot a szarvaskolbásszal, és adjuk hozzá a rántást és a bepácolt birkagyomrot.

Vegyünk egy csapott merőkanálnyi disznóagyat, majd körkörös mozdulatokkal oszlassuk szét az abált kacsazsíron, a maradék olvadt bürkét tekerjük rá lókolbászra, és forgassuk meg benne a pacalt, majd helyezzük a paraszt tál közepére, tetszés szerint díszítsük hurkadarabokkal.

Epés dagadóval tűzdelt véreshurka-kocsonya birkabélben

Egy nagy tálban verjük fel a birkagyomrot két tojással, adjunk hozzá egy púpozott kanálnyi vaddisznó töpörtyűt, illetve a bögrés kakasherét, szórjuk meg az eddig mélyhűtőben tárolt ecetkockákkal.

A megtisztított disznósajtot határozott mozdulatokkal dolgozzuk össze a gulyáskrémmel, majd pirítsuk üvegesre az epe-dagadóval töltött disznó fejbörkét és a tojásos nokedlit.

Szedjük ki a vékony csontokat a malacfarokból, majd kaparjuk ki vele a száradt vért a sertéskörmökből, és tegyük félre, fél óra pihentetés után rántsuk ki. A korábban félretett lefejtett inakkal tekerjük körbe, majd „támasszuk ki” a bikapénisz ropogóssal.

A baconbe csavart tojásos lecsót folyamatos keverés mellett adjuk a szalonna-kompóthoz, tűzdeljük meg dagadóval, majd a hasaalja-katonákkal díszített ökörszáj salátával tálaljuk, erjesztett pontyikra ágyon.

A következő részben: Három zsír-recept ismét Németh Szilárdtól!

5 KOMMENT

  1. Amikor nem tudod, miről beszélnek:
    “Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson
    “Christopher Mason elmondta, hogy az immunrendszerhez kapcsolódó gének váltak hiperaktívvá Scott Kelly esetében.

    Egy űrhajóban, izolálva, a szervezet felkészül egy támadásra.
    Rendben. nem történt semmi különös