A Windows Phone csempeközeit egyéni kontent fugákkal tölthetjük ki, de vigyázni kell, mert sokszor lefagynak.

201301_csempe.jpg

Hamarosan kaphatók a barkácsáruházakban a DIN EN 13888 szabvány szerinti Windows Phone csempefugák 1, 5, és 10 gigabájtos, zsákos kiszerelésben. A Windows Phone élő csempéihez csak a Microsoft által gyártott élő fugát szabad használni – halott fugával valamint Mapei, Cisec és Fugabella márkákkal nem érdemes kísérletezni.

A fugázó anyagot először fel kell tölteni a telefonunkra, jól fel kell keverni a készülék pörgetésével, majd 3-5 percig hagyjuk állni. Ezután le kell tölteni a telefonra a Fugabehúzó.exe-t (2,99$, mesterrel együtt 19,99$, megbízható mesterrel együtt 399.00$), és ezzel kell felvinni a csempe felületre a fugát. A száradási idő nem túl nagy, ezért gyorsan le kell törölni a maradék anyagot, különben az élő csempék beragadhatnak, és a telefon órája a továbbiakban állandóan 11:47-et fog mutatni.

Az élő fugák a csempékhez hasonlóan tudják változtatni a színüket, és egyéni tartalmakat is megjeleníthetünk rajta 10 pixel szélességben, viszont sok esetben lefagynak és magukkal ránthatják a csempéket és az egész telefont. A csempékhez a fugák mellett megjelent egy házi barkács magyar alkalmazás is, amivel a leeső csempéket gumipókkal rögzíthetjük, az üres közöket pedig purhabbal tölthetjük ki.

3 KOMMENT

  1. MÁSok, ha kevés csempét használnak és emiatt széles a fuga használhatnak homokot a térkitöltésre hasonlóan a térburkolatokhoz. A Microsoft képviselője egyébként a CES-en elárulta, hogy az idők szavára hallgatva a 3DSTONE -s csempék kizárólag homokkal fugázhatóak.