Megvitatták a Parlamentben

Az Orbán-kormány oktatási államtitkára olyannyira komolyan veszi a buktatás visszaállításáról szóló módosító javaslatát, hogy azt a focira is kiterjesztené, remélve, hogy ezzel izgalmasabbá és véresebbé válik a játék.

„A foci olyan mint az élet, ezért ha az iskolában lehet buktatni, lehessen a pályákon is” – nyilatkozta Hoffman Rózsa. „Az iskolában sem engedjük ezentúl ezt a liberális nyimnyám hozzáállást, hogy majd belejön a gyerek, majd felzárkózik, amikor már másodikban is látszik, hogy buta mint egy vödör sár.  És nálunk sajnos ugyanez az attitűd látszik a focipályákon is: mindenki buta fejjel rohangál, nem tudják mihez is kezdjenek. Hát kezdjék el egymást is buktatni, akkor majd legalább egymás elől elfutnak, ha már a labdával nem tudnak mit kezdeni” – fakadt ki az államtitkár a buktatási törvénytervezetét kritizáló hangok kapcsán.

Schmitt Pált, a Fidesz mindenre jelöltjét is szerettük volna megkérdezni, hogy mint sport diplomata mit szól a buktatás intézményesítéséhez a focipályákon, de kérésünket azzal utasította el, hogy ő nem ért a focihoz, meg egyáltalán a lósporthoz.

8 KOMMENT

  1. Ebben tudjátok mi a szörnyű? Hogy az oktatás (Magyar országon) tényleg így működik, és csodálkoznak, hogy általános iskola 8.osztályban nem tudnak olvasni, írni… meg fogalmuk sincs róla mit olvasnak…tény és való, hogy ehhez önszorgalom és egy stabil szülői háttér kell, de ha nem buktatják meg, akkor azt hiszi, hogy nem kell semmit tenni azért, hogy feljebb lépjen, meg hogy úgy is átrugdossák. Ezekkel az idióta törvényekkel nevelik a hülye befolyásolható embereket.

    Amúgy meg, Rózsának szúrnám a finn-gólyát…Hajdú Petiével együtt 😛

  2. HELYREIGAZÍTÁSI KÉRELEM

    Követelem, hogy a Hírcsárda portál tegye közzé az alábbi helyreigazítást:

    Valótlanul állítottuk hogy Hofmann Rózsa felszólította volna a futballistákat, hogy “kezdjék el egymást buktatni.” Hofmann Rózsa államtitkár asszony arra szólított fel, hogy a szabályosan futballozó játékosok “egy mást kezdjenek buktatni, és ne már a MOB és a MK elnökét.”

  3. Kedves TejbeTök!

    a gyermekek fejlődése nem egyenletes. Vannak olyan gyerekek aki 6 éves korukra iskolaérettek és vannak olyanok akik tejbe tökök még. A későbbiek folyamán is vannak olyan ciklusok amikor a kevésbé fejlődik majd két hónap alatt behozza társait. A buktatás – elsősorban 10 éve kor alatt visszaveti a fejlődésüket, a sikertelenség kihathat egész életükre. Az ilyen bukott, fejlődésben visszamaradott diákokból lesznek később a fideszes államtitkárok. Erre nagyon jó élő példa Hoffman Rózsa és Dobi Ágnes.