Szakértői stáb

Szakértői stáb

A Hírcsárda.hu Magyarország elsőszámú hírforrásaként csak a legjobb szakértőket alkalmazza, legyen szó politikáról, közéletről, kultúráról, vagy lényegében bármiről. Íme az ország (de valószínűleg egész Európa) legjobb és leghozzáértőbb szakértői, a hazai média véleményvezérei.

Lakatus Endre István, szellemi szabadfoglalkozású, a Hírcsárda.hu főmunkatársa

Gyerekkoráról nem sokat tudni, személyi igazolványa szerint 1932-ben született, Érden. A kommunista diktatúra többször is meghurcolta, állítása szerint jól menő cipőüzlete volt egykoron, ám az államosítások során mindenét elvették. A hatvanas évek második felétől Budapesten él, különféle segédmunkákat vállal. 1976-os alapítása óta az újpesti Angyal büfé törzsvendége, barátai és alkalmi ivópartnerei csak Pista bá néven ismerik.

Őszinte, tartalmas véleményével hamar tiszteletet vívott ki a kerületben, a rendszerváltás óta a kerületi lapnak írt olvasói levelekben ostorozza az éppen aktuális kormányt, önkormányzatot és a budapesti kisebbségeket. 2010 januárjában ül le először tárgyalni a Hírcsárda.hu menedzsmentjével, február elseje óta lapunk főmunkatársa. Állandó rovata a Szájbavágó.

Kőrösi András, egy teljesen magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc-hálózat regionális beszerzési igazgatója

34 éves, barátnőjével él együtt. Az általános iskola után András a Békéscsabai Élelmiszeripari Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ahol átlagos tanulónak bizonyult, de a fociban a megyei másodosztályig vitte, ahol azonban megtorpant a tehetsége. Középiskola után egy helyi élelmiszeráruház csemege osztályán helyezkedett el, mint pultos és fogyóáru-referens. Itt kitűnt szorgalmával, remek kézügyességével, és azzal a képességével, hogy bárkivel megtalálta a közös hangot (legyen az főnök, vagy beosztott). Akkori barátnője, Kővágó Karolina, javaslatára beiratkozott az akkor még Közgazdaságtudományi Egyetem Kistérségi üzleti megbízott szakára levelezőn, de fél év után ott hagyta, mert előléptették műszakvezető-helyettesnek.

Két év kemény munkájával elérte azt ahol most van: az üzletláncon belül ő a kelet-magyarországi beszerzési igazgató. Baránőjével, Gizellával, két éve vannak együtt, ő a vegyiáru-részleg vezetője az egyik üzletben. András hobbija (tavaly óta) a snowboard, kedvenc itala a Johnnie Walker sok jéggel, valamint most szerezte be az X-Akták összes epizódját Blu-Ray lemezen, aminek nagyon örül. Mottója: “Kemény munkával és hittel bármit elérhetsz!

Zsanett, 25 éves, OKJ-okleveles fitneszoktató

Zsanett Sorokpolányban látta meg a napvilágot, szülei az akkori tsz dolgozói voltak. A rendszerváltás után a család egy kis vendéglőt nyitott, ami a mai napig sikeresen működik. Ám Zsanettnak ez nem volt elég, ő többre vágyott. A gimnázium után felvették az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol elvégezte a magyar szakot, egy évig tanított is, de ismét váltani akart.

Még az egyetem alatt beleszeretett a zenés testedzés művészetébe, és a szakdolgozat írása mellett egy OKJ-s fitneszoktatói oklevéllel lett gazdagabb. Ma két sportcentrumban oktat hagyományos és vizifitneszt. Jelenlegi udvarlója Sándor, aki a mostanában felkapott “Shape X” fitneszcenter spinning-oktatója. Zsanett hobbija az olasz konyha, szüleinél is néha frissíti a menüt ötleteivel. Bérlete van a Madách színház előadásaira, kedvenc színésze pedig Hujber Ferenc. Mottója: “Az új ötletek teszik izgalmassá az életet.”

Hentessy Arnold  (Mc Killah), 18 éves freestyle-előadóművész

Nemesi származású szülei tehetős húsipari vállalkozása megteremtette az alapot a felhőtlen gyermekkorhoz, ám Arnold a gimnáziumban megtapasztalta, hogy nem mindenki élvezheti a felső-középosztály nyugodt életét. Az ekkor már jelentős mennyiségű nyugati parti hiphopot hallgató Arnold mikrofont ragadott, szobájában berendezett stúdiójában felvette első lemezét, az “Egyenesen a szar közepéből” címűt.

Az “Utca törvénye” című drogos opusz azóta a Youtube-on kétszázezer néző fölött jár, a kommentelők a fiatal Szpájdit már most úgy emlegetik, mint a fiatal Fankadeli. Arnold mottója: “Megmutatta nekem már korán az élet / hidd el nekem, hogy senkitől se féljek.”

Müllner Éva, 43 éves válóperes ügyvéd

Éva kitűnőre végezte a gimnáziumot, ezenkívül több ízben is ő volt a gimnáziumi, majd egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke. A Károli Gáspár Jogi Egyetem elvégzése után egyből férjhez ment, majd egy évre rá el is vált – a fiatal Évának logikusnak tűnt, hogy ezután válóperes ügyvédként folytatja pályafutását. A rövid kapcsolatot lezárandó az asztrológiába menekült, majd különféle keleti gyógymódokkal kísérletezett. 2006-ban egy egyhetes Thaiföldi utazás során megismerkedett jelenlegi férjével, aki akkor még nős volt, ám Éva kérésére elvált.

Jelenleg a férfi két gyerekét és közös lányukat együtt nevelik egy budapesthez közeli kisvárosban. Hobbija a Scrabble és a Monopoly, együtt a családdal. Mottója: “Mindig törekedj a tisztánlátásra. Ez a kulcsa mindennek.”

Belénessy-Későnffőy Bertold, a Szent László Független Politikai Iskola igazgatója

A Zsigmond Király-, majd a Károly Róbert Főiskolán folytatott tanulmányokat, végül a Bálványosi Szabadegyetemen szerzett diplomával felérő tapasztalatokat. Szülei annak ellenére, hogy felelős pozíciót töltöttek be az előző rendszerben, amiről otthon sem beszélhettek, nem voltak párttagok, legalább is eddig egyetlen perben sem sikerült az ellenkezőjét bizonyítani. Belénessy-Későnffőy kora fiatalkorától érdeklődött a politológia iránt, a balatoni Hekk büfében is, ahol leszedőként dolgozott, mivel felvételijét az egyetemre a csalárdul megállapított pontszámok megakadályozták.

Folyamatosan figyelte a Danubius Rádió német nyelvű tudósításait és követelte a szovjet csapatok távozását, annak ellenére, hogy ez ekkorra már megtörtént. Későnffőy a mérsékelten konzervatív Szittyakürt és a Vérvád című lapok rejtvényrovatánál dolgozott gyakornokként, majd elfordult az újságírástól és őrző-védő vállalkozást nyitott. Ennek csődje után négy évig Brazíliában bujkált, ahol Agatha Christie-regényeket fordított át rovásírásra. Hazatérte után megalapította a Szent László Független Politikai Iskolát, ahol jelenleg kültag.

László  Iván, a Liberális Minimum Intézet tulajdonos-igazgatója

Tel Avivban, New Yorkban és újra Tel Avivban végezte tanulmányait. Annak ellenére, hogy erdélyi szász családból származik, az első transzvesztita rabbiként vétette észre magát a kilencvenes évek végén San Franciscóban. Kiábrándulása után a Mennyei Megvilágosodás gyülekezetében, majd a Fővárosi Önkormányzat mellett tanácsadóként dolgozott, egészen meggazdagodásáig. Ezután számlázási célokból alapította meg a Liberális Minimum Intézetet. Jelenleg szabadságát tölti Arubán, írásait interneten küldi lapunknak.

Rétsághy Péter, a Zöld Nézőpont Alternatíva Szabadfőiskola védnöki tanácsának elnöke, OKJ-s etológus

Rétsághy a zöld mozgalom jelentős hazai képviselője, szülei rózsadombi villájában kezdte el megfigyelni a környezetet, majd az egzotikus szigeteken töltött vakációk alatt tovább bővült érdeklődése. Az ELTE TTK és a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése helyett egy bálnamentő csapat csepeli alapszervezetének tagja lett. A várakozással teli időszak okozta frusztrációt az Igazi Megvilágosodás OKJ-s Buddhista Képző tanfolyamon oldotta fel, ahol megtanulta a füstölő túlzott használatát. Jelenleg alapfokú állatgondozó-gyakorlati etológus tanfolyamának negyedik hetében tart. Németül és franciául is sok hibával beszél.

Dr. Kiss Pál, a Tony és Karl Political Advisor Inc. ügyvezetője, a nyolcadik utas szociáldemokrácia teoretikusa

Az MSZMP tilaji alapszervezetében helyezkedett el érettségi után, és a reformkommunisták élharcosaként először követelte, hogy hazánk címerében kisebb legyen a vörös csillag. Az állami tulajdon lebontásában maga is részt vett, magára vállalva négy tsz és egy cukorgyár tulajdonosi terheit, megnyitva az utat ezzel a magángazdaság számára. Az ellenzéki kerekasztalhoz már ő szállította be a szendvicseket és az MSZMP feloszlása előtt kilépett a pártból is. Azóta csak indokolt esetben fogad el pénzt politikai szervezetektől.