Nem könnyű újrakezdeni az életet a válás után, és ez alól Rogán Antal kancelláriaminiszter sem kivétel.

rogan hos utca

Miután kettéváltak útjaik Cecília asszonnyal, a miniszternek albérletet kellett keresnie. A béréből azonban nem futja akármilyen lakásra, a felvert budapesti albérletárak miatt Rogán kénytelen volt az olcsóbb Hős utcába költözni.

Forrásaink szerint egy udvari, 24 négyzetméteres lakás tudott megszerezni, az egykori mosókonyha falai penészesek és salétromosak, a fedetlen vécé kint van az udvaron. Szomszédai már megszokták a TEK-es kísérettel járkáló minisztert. “Tóni csendesen él, nincs vele sok baj” – mondja Rezső, a felső szomszédja, miután munkatársunkat avas herbállal kínálta.

“Látjuk, ahogy reggelenként kinyúlt köntösben kiviszi a szemetet világoskék műanyag papucsban, szórakozottan hessegetve odébb a patkányokat. Lakásából gyakran szűrődik ki krumplihéjleves szaga.” Néha fehér porfelhő száll utána, a házmester szerint csak a hintőpor az.

Rogán csak akkor okoz nagyobb felfordulást, ha helikopterrel kell tárgyalásra mennie, de a nagy szélvihar legalább kifújja a ház udvarán felhalmozódott műanyag palackokat. Viszonylag gyakran lát vendégeket, ilyenkor kiülnek a gangra pár rohadó székre meg egy 15 éves kanapét is kitett.

Rezső is ivott már áldomást a kínai, távol-keleti vendégekkel, azóta neki is van egy letelepedési kötvényes offshore-cége. “És kiderült, értek a kétfaktoros autentikációhoz és a biometrikus adatokhoz, holott azt sem tudom, mit jelentenek ezek a szavak, testvérem” – oldódott meg a férfi nyelve a második herbál után, aki immáron Rogán találmányában is társalkotó, miután a svájci ügyvédek mindezt írásba foglalták. „Ugye, hogy nincs már szükség közfoglalkoztatásra?” – teszi fel a költői kérdést a lakótárs.

Rogán szabadidejében leginkább brazil sorozatokat néz vagy Kis Grofót hallgat a szomszédokkal közösen. Az elmélkedő, amúgy sokat olvasó miniszter türelme ritkán fogy el, az udvaron rajcsúrozó gyerekeket ilyenkor összesodort Stop Soros-plakátokkal kergeti.

Egyszer veszett csak össze egy lakótársával, Jenővel, rögtön három cikk is lejött róla a kormánysajtóban egy leleplező videófelvétellel, de aztán kibékültek. Jenő immáron a Szépművészeti Múzeum kommunikációjáért felelős cég vezető beosztású tisztviselője.

“Tóni mindenkivel jót tett, szeretjük, még ha lakása néha furcsán is viselkedik”, mondja Rezső, “éjszakánként egyre kijjebb tolódnak a falai, megvan már legalább 45 négyzetméteres a lakás, pedig még csak két hete él itt a miniszter úr”.