Az MTA működését is korlátozzák, és bizonyos képzéseket szüneteltetnek a CEU-n a török elnök miatt.

torke

Tovább tartanak a lezárások a fővárosban és országszerte, mivel Recep Tayyip Erdoğan annyira jól érezte magát nálunk, hogy jelezte, többször is visszejönne a közeljövőben. A TEK ezért még hónapokig fenntarthatja a korlátozásokat a török elnök biztonsága miatt.

A HírCsárda értesülései szerint lezárják a Péterfy kórház érsebészetét, a Honvédkórház  koraszülött centrumát és a Nyírő Gyula kórház belgyógyászatának egy részét. A parlamentben is korlátozottan lehet csak belépni az újságírói zónába, és változások lesznek a magyar stadionokban is, több szektort elzárnak a nézők elől. A török elnök érkezése miatt a felcsúti kisvasút bár elindul, utasokat nem szállíthat.

A TEK felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Tudományos Akadémián is korlátozások lesznek, a török elnök konvoja miatt pedig több képzést is szüneteltetnek a CEU-n, illetve módosított útvonalon közlekedhet a Fidesz az Európai Néppártban.

1 KOMMENT

  1. Volt ennek a látogatásnak hozadéka is

    “Emlékezetes, hogy az önkormányzati választások előtt olyan hang- és videófelvételekről számolt be a Magyar Nemzet, amiket kispesti szocialisták, köztük állítólag Lackner, beszélgetnek kerületi korrupciós ügyekről. Mármint MSZP-sek által elkövetettekről. Lacknernek tulajdonítottak egy olyan állítást például, hogy Kránitz Krisztián kerületi MSZP-s képviselő és Gajda polgármester milliós pénzeket kaptak volna egy ügyletből.”
    ” A kispesti önkormányzat alakuló ülésén előkerült az is, hogy Gajda polgármester csütörtökön délelőtt a kispesti Szivárvány Óvodában fogadta a sokak által háborús bűnösnek tartott török diktátor, Recep Tayyip Erdogan feleségét. Önellentmondásoktól hemzsegő szövegében Gajda előbb azt mondta, hogy csak két nappal korábban tudta meg Emine Erdogan érkezését, hogy rögtön utána arról beszéljen, ez egy majdnem tízéves kapcsolat. Az óvodában elmondása szerint két éve indult egy “nem politikai, hanem kulturális” program, amiben a gyerekek – óvodásokról van szó – “önkéntesen” vesznek részt, Erdogan ehhez adományozott tízmillió forintot.”

    Kispesten hogy kellene megtisztítani a közéletet?