Korunk népbetegsége az oxigénallergia, Magyarországon is egyre többen nyögik a tüneteit, még, ha nem is tudnak róla, mivel állnak szemben. Pedig fontos, hogy időben felismerjük a panaszokat és kezeljük akár az oxigénbódultság (hypocaelia), akár a mögötte rejlő oxigénallergia tüneteit. Ebben nyújtunk most segítséget. Íme, az oxigénallergia nyolc jele.

8 tunet 2

  1. Izzadás, tajtékozás
    Ön sajnos oxigénallergiában szenved, ha a nagy melegre, a rázós helyzetekre vagy a sportolásra túlzott verejtékezéssel válaszol. Mivel az izzadság nagy részben víz, tehát az egyharmada oxigén, a szervezet nem tud mit tenni, a testnedvvel próbálja kilökni az idegen elemet.
  2. Szájtágulat
    Ha önnek állandóan tátva marad a szája, amikor egy politikus túlárazott közbeszerzést nyer el, esetleg levegő után kapkod, amikor a jogait tiporják, sürgősen forduljon orvoshoz, mert a szája ekkor az oxigénbódultság okozta merevgörcsbe rándul, ilyenkor egy-egy cigaretta életeket menthet!
  3. Újraélesztés
    Ha önt éppen újraélesztik, számolnia kell azzal, hogy a normálisnál több oxigén jut a szervezetébe. Ha esetleg ilyenkor köhög, krákog, csapkod a kezével, bizony oxigénallergiája van, ha egy mód van rá, kerülje el az ilyen helyzeteket!
  4. Hüledezés, megdöbbenés
    Ha azon kapja magát, hogy a reggeli sajtó elolvasása vagy az interneten való szörfözés után a hüledezés, megdöbbenés vagy a bosszankodás jeleit mutatja, esetleg elállt a lélegzete, akkor ön túlságosan érzékeny az oxigénre. Az újságok lapozgatása, illetve az egér görgetése extra levegő-, illetve oxigénforgalmat generál, ami akár légszomjhoz is vezethet.
  5. Kilégzés
    Ha ön nem csak be-, de ki is lélegzi a levegőt, nagy eséllyel oxigénallergiában szenved. A kilégzés a szervezet védekező mechanizmusa a sok oxigénnel szemben.
  6. Agyalás, rágódás
    Ha ön sokat gondolkodik, agyal, rágódik azon, hogy mennyi migráns van és/vagy mennyi migráns nincs, fontos-e a sajtószabadság vagy a környezetvédelem, van egy rossz hírünk: a sok elmélkedés annak a jele, hogy túl sok oxigén jutott az agyba, ez az oxigénbódultság és többnyire a kezdeti oxigénallergia figyelmeztető jele!
  7. Rossz közérzet, szorongás
    Ha ön a vonaton, metrón vagy egyéb közlekedési eszközön utazik sok más emberrel együtt, viszont nem érzi jól magát, fulladozik, nem kap levegőt, szorong és klausztrofóbiája van, biztos lehet benne, hogy oxigénallergiája van. A többi utas által kibocsátott oxigén túltelítettséget okoz, alaposan megterheli a szervezetet, főleg, ha a betegnek nincs jegye vagy bérlete.
  8. Tagadás
    Ha azt gondolja, mekkora baromság ez a cikk, nincs is ilyen, hogy oxigénallergia vagy oxigénbódultság, ön bizony pont ebben a betegségben szenved. A tagadás ugyanis a beismerés első jele, több mint árulkodó.

Ne késleltesse az elkerülhetetlent, forduljon azonnal szakemberhez! Az oxigénallergia a tudomány jelen állása szerint gyógyíthatatlan, de kezelhető, ha időben felismerik a bajt.