A külügyminiszter kötelességének érzi, hogy Magyarország kiálljon Salvini mellett.

szijjartó2

Szijjártó Péter bejelentette: bekéreti Ferenc pápát a Magyarország és barátai ellen intézett támadások miatt.

„Már régóta húzogatja az oroszlán bajszát, többször jeleztük a Facebooknak is, hogy fokozottan figyeljen oda az elfogadás, alázat, szeretet hívószavakra, főleg az EP-választás előtt, és erre kértük a Twitter vezetőit is. Most azonban egy újabb határt lépett át, Magyarország barátját, az olasz belügyminisztert támadja. Aki Matteo Salvini ellen megy, az az idegengyűlölet, a rasszizmus és a populizmus ellen megy, ami tűrhetetlen!”

A külügy legutóbb akkor kérette be az egyházfőt, amikor arról beszélt, hogy életben kellene tartani néhány menekültet, most vélhetően nagyobb dorgálást fog kapni.

„Ő az első Ferenc nevű pápa, míg Orbánból volt nyolc, kicsit több közünk van az egyházhoz, azt hiszem… Ezt nem árt, ha ő is tudja.  Tudjuk, hogy kicsit megszenved a pápamobil a magyar gyorsforgalmi utakkal, de ajánlom, hogy gyorsan ideérjen, mert különben még egyszer bekéretem!”

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki hozzátette: a külügy szeretné, ha a pápa az őszi Budapest Maraton környékén érkezne meg, hogy maga is lássa, hogy mennyire visszataszító, amikor nedves emberek levegőért kapkodnak, még ha nincs is náluk csónak. A miniszter szerint azért is szerencsés az őszi időszak, mert így meg tudja mosni az önkormányzati választások miatt bekéretett ukrán nagykövet lábát.

A találkozó azonban vélhetően nem fog összejönni a korábbi feszült raport emlékei miatt. A legutóbbi találkozás során (képünkön) a külügyminiszter órákig izzasztotta Ferenc pápát, hogy mégis melyik terrorszervezet tagja, mert „gyanúsan sokat papol” a szeretetről. Az egyházfő akkor nem tört meg, amikor viszont a válasza jeléül átnyújtott Bibliára Szijjártó azt mondta, nem olvas HVG-t, alaposan megromlott a kapcsolatuk.

2 KOMMENT

  1. Magyarország egy rohadt alma:

    “Különös bája van annak a résznek, amikor Strache arról beszél, hogy orosz segítséggel orbanizálni szeretné az osztrák médiát:
    „Olyan médiakörnyezetet szeretnénk kiépíteni, mint az Orbáné” – mondja az orosz „befektetőnek”.

  2. Kiállott, egy ifjú együgyű, ki hiányos intelligenciájával más, kulturált országban evőkészlet tisztító sem lehetne. Meg X. úr, meg Y. úr, meg a többi jól ismert idióta. Néznek bennünket a kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűek vagyunk, s ha nagyot akarunk tenni, zsidót ütünk. Látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk: a nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Ady Menjünk vissza Ázsiába