Sokkal kevesebb ügyet vizsgálnak ki tiltakozásuk jeléül.

polterg

A Spar, a Tesco, a MÁV, a szegedi vagy a szombathelyi önkormányzat után a Központi Nyomozó Főügyészség is bejelentette: dacol a kormányzati akarattal, és nem kényszeríti még több túlórára az alkalmazottait.

Teljesen elhibázottnak tartjuk a Munka törvénykönyve módosítását, nem vagyunk hajlandóak túlórázni, többek között ezért a „rabszolgatörvényt” sem vizsgáljuk ki! Ma telt be a pohár! Hétfőn 5 után jutott volna idő a Hadházy-Szél kontra MTVA ügyre. Hát még mit nem! Kitartás audisok, hajrá pedagógusok!!!”

– szerepel a Hivatásos Főügyész Szakszervezet (HIV) MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Főügyészség érdekeiért küzdő tömörülés levele hangsúlyozta: szembenállásuk jeléül több olyan ügyet sem vizsgálnak ki, amelyekre csak túlórában jutott volna idejük. Ott hever a sarokban többek között Paks 2, a trafiktörvény, az orosz metrókocsik vagy a letelepedési kötvények dossziéja, de most – ahogy fogalmaztak – „egy ujjal sem hajlandóak hozzányúlni”, ahogy szintén határozott nemet mondanak a magánnyugdíj-pénztárak, a CÖF-támogatások vagy a csengeri örökösnő aktáinak vizsgálatára extra munkaidőben.

A közleményt a vezető és egyben a sztrájkbizottság elnöke, Polt Péter fogalmazta meg.

„Hivatástudatból ránéznék a Nikola Gruevszki-ügyre, de nem adom meg ezt az örömöt a kormánynak! A végén még a családomat sem látom… Egyébként a feleségem túlóra és tulajdonképpen bármilyen munkaóra nélkül keres ötmilliót havonta, nem értem, miért szorulna rá a túlórázásra! Ez is bizonyítja, hogy átgondolatlan a törvény. És ez csak egy példa volt a sok közül!”

– mondta a legfőbb ügyész, aki hangsúlyozta: ezen túl minden nap félpályás útlezárással demonstrál, saját szolgálati autójával állja el az Elios-ügy aktáihoz vezető utat és erre biztat minden lelkiismeretes munkatársat.

3 KOMMENT