Jóval kártékonyabb, mint a volt macedón miniszterelnök.

201811-stopvajna

Magyarország továbbra sem hajlandó kiadni Nikola Gruevszkit Macedóniának, azért, mert ártatlannak tartják, és azért is, mert akad jobb ember erre a célra.

 „Adolf Hitlert sem adták ki Macedóniának, akkor Gruevszkit miért kellene? Nekünk az országunkba jutó köztörvényes bűnözőkkel kell foglalkozunk, ezért megindítottuk az eljárást, hogy az egyik legveszélyesebbet, Andy Vajnát átadjuk Macedóniának!”

– nyilatkozta a Kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint már ideje volt megfékezni a filmügyi biztost, hisz szórta a magyar adófizetők pénzét és megsértette az EU-s jogot, ami megbocsáthatatlan.

 „A magyar emberek a szájuktól veszik el a falatot, hogy az adójukkal támogathassák a TV2-t, erre fel alig nézi valaki a csatornát, ráadásul Vajna megjelenése óta napi szinten hallani helyreigazítási perekről és pénzbüntetésekről. És a másik: beugrott, hogy az Európai Unió Bírósága már év elején kimondta, hogy jogsértő a kaszinók magyar szabályozása. Na kinek van kaszinója Magyarországon? Ugyehogyugye. Játszik a pénzünkkel, esze és szíve sincs ennek az embernek!”

– nézett maga elé Gulyás Gergely.

A kulturális élet szereplői nem tiltakoznak a kitoloncolás ellen, Szakács Árpád szerint Andy Vajna úgy sajátította ki a magyar filmipart, mint Németh Szilárd a mangalicazsír hordókat a Töpörtyűfesztiválon, és olyan eredményt is ért el.

 „Az utóbbi években rengeteg kár érte a magyar filmszakmát. Amikor Nemes Jeles László filmje, a Saul fia megkapta az Oscart, olyan érzésem volt, mintha megint 2006 októbere lenne és szemeket lőnének ki… Aztán jött a második Oscar-stigma, a Mindenki, ami legalább rövid volt, de minden egyes kisgyerek úgy nézett ki, mint egy vizitdíj-automata. Özönlenek a rossz emlékek… Távoznia kell Andy Vajnának a Filmalap éléről és az országból is!”

– mutatott irányt a kultúresztéta. Azt hinnénk, Vajna csak a magasabb körökben lett kegyvesztett, de már az utca emberének is szúrta a szemét.

„Undorító ez az öregember! Nőket hugyoz le, kurvázik és állandóan valami barna szar lóg ki a szájából! Ezek után hogy állítsak egy fideszest példaképnek a gyerekem elé?”

– forrongott egy budapesti vállalkozó.

Vidéken sem jobb a helyzet, több alföldi gazda is jelezte, személyesen öntik ki Andy Vajnát Macedóniánál, mivel a békés megyei lucernatáblákon már így is jelentősen elszaporodtak a mezei pockok.