Vastag bőr, gyógyító szarvak, ürülék: Orbán mostohafia villámkarriert futott be.

Bekövetkezhet, amire sokan számítanak: valószínűleg menesztik Kásler Miklóst az Emberi Erőforrások Minisztériuma éléről. Az utódja igazából hónapok óta megvan, csak most nevezték meg: a nyíregyházi Csülök nevű láthatja majd el az emberminiszteri feladatokat.

Az orrszarvú kinevezése csak azokat lepi meg, akik nem ismerik. Csülök minden tulajdonsággal rendelkezik, ami a pozícióhoz szükséges: a kabinet tagjaihoz hasonlóan szintén ürülékhalmokkal kommunikál, viszont több emberrel képes végezni, mint Kásler, ami kapóra jön a kormánynak a krónikus ápoló- és nővérhiány közepette.

43471359_2156365251092540_2509663143261634560_n
Csülök az utolsó jó tanácsokat fogadja anyukájától, míg apukája a Parlamentben dolgozik.

Kásler egyébként is több kritikát kapott az utóbbi napokban. Az egyik volt államtitkára, az azóta már felmondott Nagy Anikó arcán többször is az együttérzés jelét vélték felfedezni, amit a volt miniszter hanyagságának tudnak be, szintén emiatt lehet, hogy a miniszter eddig semmilyen tervet nem tudott letenni az asztalra Orbán grandiózus tervével, a Szupersportkórházzal kapcsolatban.

A tárcánál mindenképpen olyasvalakiben gondolkodnak, akinek sokkal vastagabb a bőr az arcán, erre a célra viszont keresve sem találhatnának jobb alanyt egy rinocérosznál, nem beszélve arról, az állat szarva több százmillió kínai szerint gyógyító erővel bír, legalábbis eredményesebb, mint a Tízparancsolat.

A Hírcsárda megkereste az EMMI-t, hogy vajon köze lehet Kásler esetleges menesztéséhez, hogy pár hete egy belső ellentét miatt meghalt Székely László sebész egyik betege, a sajtóosztály röviden csak annyit válaszolt:

„Hát, nem segít rajta…”

Csülök állítólag sokáig vacillált, mivel a miniszterelnökség nem ment bele, hogy több vízimohát is magával vigyen államtitkárnak, hisz ők nem tudnak futsalozni, de úgy tudjuk, rábólint majd a feladatra feltéve, ha távol tartják tőle Németh Szilárdot, és, ha Orbán Viktor úgy bánik vele, mint bármelyik örökbe fogadott gyermekével.

A Nyíregyházi Állatkertben már el is könyvelték a távozását, az intézmény igazgatója nem is leplezte a csalódottságát.

„Azt gondoltuk, teszi majd a dolgát, mint minden rinocérosz, eszik, iszik, ürít, az emberek meg nézik. De – hogy is mondjam – nagy volt rá a kabát… Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!”

 

 

2 KOMMENT

  1. Amíg az unokák iskolába mennek, helyettesíthetők Ráchel nyulával, Anikó tacskójával vagy a család aranyhalával.

    Hiszen ők eredendően okosak és rátermettek, nem?