Ha valaki szeretne csomagot küldeni decemberben, üljön buszra vagy vonatra, és vigye el a címzettnek – ez a lényege a Posta ünnepi ajánlatának, amivel a karácsonyi munka mennyiségét szeretnék csökkenteni.

201711-posta

„Nagyon kevesen vagyunk, minden évben csúsznak a csomagok. És így legalább senki sem fogja kinyitni, ha értékesnek tűnik” – indokolta a Vidd El Magad! Program beindítását a Posta szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A program lényege, hogy úgynevezett VEMP-pecsétek vásárlásával az ügyfelek hivatalosan is postássá válhatnak a csomag kézbesítéséig, és csak egy 3-4 ezer forintos önkéntességi díjat kell fizetniük a pecsét árán felül. Egyelőre azonban ezért csak kis címletű készpénzzel lehet kifizetni, a kártyás terminálok próbaüzeme 2022-ben kezdődik.

Az eredeti tervünk az volt, hogy Mikulásnak öltözött postások kézbesítik majd a csomagokat a felcsúti kisvasúttal, de sajnos még nem épült ki teljesen az országos hálózat” – indokolt a szóvivő.

1 KOMMENT

  1. Örömmel tudatjuk a kedves lakossággal, hogy a nálunk élő migránsok úgy gazdagodnak, hogy nem veszik el a magyarok munkáját:

    “A jordán Mahmoud a budapesti szállodaüzemltető-ingatlanos Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa. Ő és cégtársa, Awad Zuhair Fathi a kezesei vállalkozásuk révén a milliárdos állami hitellel megtolt Párizsi Udvar beruházásnak, és működtetik többek közt a Buddha-bar Hotelt a Ferenciek terén. A Buddha-bar megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök és a terrorátvilágításon megbukott Zaid Naffa jordán konzul is. Mahmoudot és Fathit 2012-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki, ekkor már évtizedek óta üzleteltek hazánkban.
    A II. kerületi önkormányzat az Átlátszó érdeklődésére azt a tájékoztatást adta: épített környezetért felelős igazgatóság munkatársai november elején helyszíni szemlét tartottak az építkezésen és “észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli építési munkák folynak”, ezért építésrendészeti eljárást kezdeményeztek a Budapesti Kormányhivatalnál.”