A hivatalos vizsgálat során új képek is készültek az intézmény lakóiról, ezeket most a szociális államtitkárság a nyilvánosság elé tárta.

party cover

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság közölte: az új képekkel remélik végleg sikerül tisztázni a helyzetet és megmutatni, hogy kulturált, 21., sőt helyenként már 22. századi körülmények között élnek a Topház Speciális Gyermekotthonban élők.

A május elején megjelentetett hamisított képek miatt pedig múlt héten indult nyomozás a Mental Disability Advocacy Center (MDAC) elnevezésű álcivil szervezet ellen.

Íme az igazi képek:

party1
Klári és Imre kontraktúraoldás közben
"Direkt idegrendszeri stimuláció közben Gerda és Julcsi szelfit készít Soros György részére"
Direkt idegrendszeri stimuláció közben Gerda, Julcsi és Botond szelfit készít Balog Zoltánnak hálából
A sikeres tesképző gimnasztika után erdélyi gyógyfüves teákkal lazítanak a fiatalok
A sikeres testképző gimnasztika után erdélyi gyógyfüves teákkal lazítanak a fiatalok
Top hangulat a TopHáz karácsonyi buliján élő norvég rénszarvassal az EMMI szíves felajánlásából
Top hangulat a TopHáz karácsonyi buliján, élő norvég rénszarvassal az EMMI szíves felajánlásából
Ebben az intézményben csak az időt verik el, a gondozottakat soha. Rozina (lila kalapban) 10 éve lakik az intézményben, és szereti ha megkötözik, főleg Lóri (kékben).
Ebben az intézményben csak az időt verik el, a gondozottakat soha. Rozina (lila kalapban) 10 éve lakik az intézményben, és szereti ha megkötözik, főleg Lóri (kékben).
"Hozzátok a kényszerzubbonyt! Olyan jól érzem magam, hogy még kért teszek ebben a Dom Perignonban!" - kiáltja Amanda a TopHáz szilveszteri buliján
“Hozzátok a kényszerzubbonyt! Olyan jól érzem magam, hogy még kárt teszek ebben a Dom Perignonban!” – kiáltja Amanda a TopHáz szilveszteri buliján