“Mindent azért Moszkvának sem lehet” – kommentálta a lépést a külügyminisztérium.

201704-magomed

Magomed, a szovjet emlékművet narancssárga festékkel megdobáló tüntetőt befenyítő csecsen miatt fagyossá vált a viszony Oroszországgal. Bár a kikényszerített bocsánatkérés miatt nem történt jegyzékváltás, most a magyar külügy keményebb hangot ütött meg. Ennek oka pedig, hogy Magomed újabb videóval jelentkezett, amiben azt mondja, hogy

Чук пиво на вкус как дерьмо сохнет в два раза

vagyis, hogy a „Csíki sörnek olyan íze van, mint a kétszer kiszart fosnak”.

Mi nagyon türelmesek és elnézőek vagyunk a hozzánk látogatókkal, különösen az oroszokkal. Fel akarják újítani a metrónkat úgy, hogy valójában új szerelvényeket adnak? Csak tessék! Atomerőművet akarnak dobni Paksra? Welcome! Leszarozzák a Csíki sört? Na, azt már nem!

– mondta el a külügyminisztérium szóvivője, balhátvéd. „A Csíki sör nekünk magyaroknak, olyan mint a Himnusz, a Szózat a magyar zászló és Mészáros Lőrinc egyben. Aki a Csíki sört bántja, az a magyar népet bántja, aki a Csíki sört becsmérli, az a tűzzel játszik és ennek nagyon komoly következményei lehetnek.”

Az orosz nagykövet bekéretésének hírére a Kreml rövid nyilatkozatot adott ki, aminek hatására a komoly következmények egyelőre úgy tűnnek, elmaradnak. A közleményben ennyi ált:

No-no, Viktor, kompromaty!

2 KOMMENT

  1. Tisztelt Külügyminiszter Úr!

    A Külügyminiszter Urat félrevezették, ezért kérem vonja vissza az orosz nagykövet bekéretését! Ne hagyjuk a vadsorosista imperialistáknak, hogy éket verjenek az orosz és a magyar nép örök barátságába! Ne dőljünk be a nyugati popagandának, ne tévesszük szemünk elől a putyini utat, és ne felejtsük el sose, hogy kinek köszönhetjük a Felszabadulást!

    #félrevezették #soros #örökbarátság #popaganda #putyiniút #éljenekafelszabadítók

    • Na azóta kiderült, hogy a Csíki Sört még 452-ben Isten ostora lopta.

      A szerelem ismét mindent legyőz:

      “Honoria, III. Valentinianus nővére azonban 450 tavaszán – hogy elkerülje kényszerített házasságát egy szenátorral – elküldte a hun királynak segítségkérését és gyűrűjét. Bár Honoria valószínűleg nem házassági ajánlatot kívánt tenni, Attila mégis így értelmezte az üzenetet. Elfogadta, s a nyugati birodalom felét kérte hozományul. Amikor III. Valentinianus felfedezte a tervet, csak anyja, Galla Placidia győzte meg, hogy halál helyett csak száműzetésre ítélje Honoriát; Attilának pedig levelet küldött, melyben nyomatékosan tagadta a házassági ajánlat törvényességét. Attilát a levél nem győzte meg. Követet küldött Ravennába, hogy kihirdesse Honoria ártatlanságát és hogy kinyilvánítsa, Honoria ajánlata törvényes volt, ő pedig el fog jönni, hogy elfoglalja, ami jog szerint megilleti.”

      “453 tavaszán Attila a székhelyén halt meg – a hagyomány szerint nászéjszakáján orrvérzése lett és belefulladt kábulatában. Más feltételezések szerint a rengeteg alkoholtól kialakuló májzsugor ellensúlyozására létrejövő, ún. nyelőcső visszérbetegségtől kapott belső vérzés miatt vérzett el. Egy harmadik legenda úgy véli, hogy germán felesége, Ildikó (Krimhilda) ölte meg, fülébe cseppentett méreggel.”

      Ja, a szerelemnek múlnia kell