“Bármit én sem tűrök el!” – írja nyílt levelében egy újabb hard-core fideszes

6
12,298

Az ismert publicista, Kaya Ibrahim és Josip Tot egykori barátja, blogjában borítja rá az asztalt Orbán Viktorra.

Széplaki-Rosenberg Ernő

Világéletemben Fidesz-szavazó voltam

– kezdi írását Széplaki-Rosenberg Ernő, a fidesz 9713-as tagkönyvének tulajdonosa, akinek neve a Happy End Kft-ből lehet ismerős – az ő ötlete volt a hamburger alakú tűzijáték 2002-ben -, de ő volt az is, aki bemutatta Kaya Ibrahim-ot és Josip Tot-ot Schlecht Csabának és Orbán Viktornak 1993-ban. A mindig hűséges és feltétlen fideszes publicistában most mégis eltört valami.

… kilencedik lányomat Orbán Viktor után neveztem el, rendesen gyóntam, áldoztam, útkereszteződésekben csak jobbra fordultam.

Most mégis betelt a pohár.

Amikor elvették a kertszomszédja trafikját, összeszorított szájjal tűrte, mert – mint írja – “ennyi áldozatot meg kell hoznunk.”

Amikor fél Dunántúlt megvásárolta 1500 Ft + ÁFA áron egy nemzeti stróman, arra gondoltam, ezt most Gyurcsány elől happolták el. Amikor kirúgtak egy tanárnőt a Facebookra kiírt véleménye miatt, azt mondtam, úgy kell neki, minek jár az a lepcses pofája.

De most valami elszakadt.

Kidoboltatik

A kirohanását pedig egy egészen banálisnak tetsző eset váltotta ki, ami azért az elmúlt hónapok CEU-t, civil szervezeteket és általában a demokrácia intézményeit sújtó kormánypárti intézkedések után már egyáltalán nem tűnik apróságnak.

A múlt hónapban lépett életbe az a törvény, ami kötelezi a kávé- és csokiautomaták üzemeltetőit, hogy a legfeljebb öt másodperces késleletetéssel jelentsék le az adóhatóság felé a készpénzforgalmat. Ennek az elhibázott rendelkezésnek a hatására az irodaházunk aulájából eltűnt a kávégép.

Eddig és ne tovább!

Kedves Viktor, tisztelt Miniszterelnök Úr! Mindig lojális voltam a kormányhoz, “Ha nem is voltam mindig veled / Sose voltam ellened”, de most itt az idő felemelni a szavamat. El a kezekkel a reggeli kávémtól!

Bármit én sem tűrök el!

És így zárja sorait a megkeseredett szerző, akit valószínűleg szónokként is viszont fogunk látni az elkövetkező napok tüntetésein:

U.i.: ha időközben megkérkezett volna a kapszulás gép, kérem, tekintse levelemet tárgytalannak.

Emailben megkérdeztük Széplaki-Rosenberget, hogy miért gondolta, hogy neki is be kell állnia a nyíltleveleket írók sorába. Kérdésünkre ezt válaszolta:

Ha ilyen sok patkány elhagyja idejekorán a hajót, talán nem is fog elsüllyedni.

A teljes írás itt tekinthető meg.

6 KOMMENT

 1. Én nem hittem el, hogy van olyan minisztériumi hülye, aki betiltja a balra kanyarodást!
  Én nem hittem el, hogy van olyan parlamenti hülye, aki be tiltja az üres lapok lobogtatását!
  Én nem hittem el, hogy van olyan hülye, aki a padon való ücsörgést betiltja!
  Én nem hittem el, hogy vannak olyan hülyék, már a néhai Grespiken kívül, akik überelik a hírcsárdát! Pedig de!

 2. Most olvasom, hogy feltaláltak egy negatív tömegű folyadékot. Nem lehetne egy litert ajándékozni minden politikusunknak? Hiszen, ha hat rá a gravitáció, akkor szépen kirepülne mind a világűrbe. És a haza fényre derül!:))

 3. Hírek a tizedik dimenzióból:
  “Az okoz némi nehézséget számomra, hogy olyanokkal kell együtt ráncolnom a homlokomat, akikkel nem ráncolom együtt szívesen, mert nem ráncolták akkor, amikor korábban kellett volna. “

 4. És megérkezett a segítség:
  “Matolcsi Máté azt tanácsolja a miniszterelnöknek, ha érteni akarja a tudomány világát, esetleg kérdezze meg annak autentikus szereplőit, Lovász László MTA elnököt, vagy Pálinkás József korábbi MTA elnököt, vagy Freund Tamás agykutatót, “vagy bárkit, akinek a szavában megbízik, és aki még el meri mondani az őszinte véleményét”.

 5. Tisztelt Kétfarkú Kutya Párt!

  Hálásan köszönöm a Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy kiálltak a kormányért, Oroszországért, és mindenki más ellen! Örömmel tölti el a szívemet, hogy vannak még fiatalok, akik érdeklődnek a Haza ügyei iránt, akiket nem szívott magába a nyugati kúltúrszenny, akik nem hallgatnak a sorosista popagandára, akik ellenállnak az imperialisták gyarmatosító törekvéseinek! Mondtam is a kisonokámnak, hogy ha kicsit nagyobb lesz, ő is mindenképpen csatlakozzon a Kétfarkú Kutya Párthoz, hadd legyen büszke a nagyapja!

  #bevettem #kösz #nagyazöröm #kúltúrszenny #soros #popaganda #nemleszünkgyarmat #onoka