Nem mintha néznének tévét, de a Kunigunda utca túl messze van.

Értesüléseink szerint a szerda esti Hősök Vétója elnevezésű, civilszervezetekről szóló törvény elleni tüntetés résztvevői a Mezzo TV elfoglalására készülnek. Több, az előkészületeket ismerő forrásunk elmondta, hogy nekik mondjuk pont nincs tévéjük, de a Pumpedék azért nagyon jó.

Mezzo elfoglalása

Eredetileg az MTVA-t akarták elfoglalni a tüntetők, hogy beolvassák követeléseiket, viszont, amikor kiderült, hogy a Kunigunda utcába nem jár a 4-6-os villamos, és a Beat on the Brat sem esik útba, elálltak ettől, és ekkor merült fel a Mezzo TV elfoglalása.

“Vagy a Skopje Jazz Festival egyik műsorát, vagy Fischer Iván Concertgebouw-beli Beethoven 8. és 9. szimfóniájának közvetítését szeretnénk elfoglalni. Persze csak csendben, mert nem akarjuk megzavarni a nézőket. Sőt, valószínűleg inkább csak a reklámszünetben megyünk be.” – mondta el az egyik gender-szakos tüntető, szabadidejében lisztérzékeny.

A felolvasandó követeléseik között szerepel majd, hogy legyen több free jazz, az operákat lehessen ismét 4:3 képarányban nézni, hogy soványabbnak tűnjenek az énekesek, illetve, hogy Semjén Zsolt példáját követve, most már baszódjon meg Bayer Zsolt is a békemenetével és a dühével együtt. “Mármint, ha van hozzá kedve, mert nem akarunk mi senkit sem bántani.” – mondta el a Mezzo TV elfoglalását vezető tüntető, kezében egy szögesdróttal betekert fagottal.