Soha nem látott, elképesztő és döbbenetes riasztást vezet be a Meteorológiai Szolgálat

0
8,168

Az OMSZ a kattintásszám növelése érdekében változtatja meg az eddig színekre épülő riasztási fokozatait. Változnak az egészségügyi határértékek is.

Képernyőfotó 2017-01-06 - 16.32.04

Az eddigi színekre épülő riasztás helyére lépnek majd a soha nem látott, elképesztő és döbbenetes fokozatok, ezek a citromsárga színt árnyalják majd, a narancs riasztás neve ezentúl apokaliptikus, míg a vörös riasztásé döbbenetesen apokaliptikus lesz.  A színkódja mindegyiknek vörös, de a narancs és a vörös, vörösebb, mint a régi citromsárga.

Változnak a fővárosi légszennyezettségi rendelet határértékei is. A megfelelő helyére a rákkeltő, a szennyezett helyére a fokozottan rákkeltő, a szmogriadó tájékoztatási fokozata helyére a halálosan rákkeltő, a szmogriadó riasztási fokozata helyére pedig a halálosan életveszélyes és tilos megnevezés lép.

Kidoboltatik

Az időjárás-előrejelzések ezután, ha a szobahőmérséklettől eltérő hőmérsékleti adatok, eső vagy szél várhatók, kötelezően az ítéletidő érkezik, a folytatáshoz kattintson a linkre mondattal kezdődnek, rádióban és televízióban pedig csak a breaking news/rendkívüli felirat villogtatása után olvashatók be. A változásoktól az időjárás-jelentések értékesíthetőségének javulását és a félelem fokozatos fenntartását várják az OMSZ-nél. Már megkezdődött a konzultáció arról is, hogy a BM bármilyen időjárási esemény esetén SMS-t küldene minden felhasználónak, amelyekben gyakorlati jótanácsokkal látják el a tanácstalan állampolgárokat.