Kedves Mark, tisztelt mesterséges intelligencia, tesztelt algoritmusok, fészbukkosok!

Megdöbbenéssel vettük észre, hogy tegnap este 9 óra körül eltávolítottátok a “13 jel, ami arra utal, hogy Vona Gábor buzi” című cikkünket, a cikket közlő betyártársunkat pedig 3 napra letiltottátok a Facebookról, ami egyben a munkahelye is (nem, nem Kasza Tibi a munkatársunk, mi saját dolgokat közlünk, vagy jelezzük, ha más munkája, amit kirakunk).

Indoklásként azt írtátok, hogy az említett cikk megsértette a Facebook szabályzatát. Hogy pontosan a szabályzat melyik pontja szerint nem lehet Vona Gáborról írni, azt nem találtuk meg. Azt sem, hogy a hírszatíra közlése tiltott lenne. Netán az újfajta “álhírszűrő” algoritmusotok lépett életbe? Mondjuk értjük mi, hogy nehéz megkülönböztetni a mi híreinket attól, amit a TV2, az MTI és a Mindenegybenblog közöl, de akkor tisztázzuk: ők hazudnak, mi pedig viccelni próbálunk.

Különösen értetlenül állunk a cenzúra előtt, amikor éppen az érdemtelen politikai buzivádtól próbálunk megvédeni valakit, mégha az Vona Gábor is. Ha Markról állítanák, hogy buzi, őt is megvédenénk. Ha halálhírét közölnék, feltámasztanánk.

Csak remélni tudjuk, hogy nem egy tucatnyi alacsony minőségű természetes intelligencia feljelentése okozta a letiltást, akik ha “Vonát” és “buzit” látnak egy mondaton belül, akkor számukra egyből a “buzizás” lámpa kapcsol fel. De akkor csak az ő kedvükért elmagyarázzuk, elbaszva ezzel a saját poénjainkat:

  1. Szerintünk Vona Gábor nem buzi.
  2. Pont a primitív buzizást karikíroztuk ki.
  3. Tisztességes ember nem buzizik.
  4. A kormánysajtó nem tisztességes.
  5. Még mindig jobb, ha mi védünk meg valakit a buzivádtól, mint ha Bayer Zsolt.

Kedves Mark, PHP kódok a szervereken, map-reduceok a felhőben!

Ti ne legyetek kormánysajtó! Meg egyébként is, látjátok mit csináltatok Trumpból …

Bízva az eredeti poszt- és hozzáférésihelyzet visszaállításában, kívánunk további józan észt!

Üdv,

HírCsárda

Ha támogatnál minket, oszd meg ezt a cikket Facebookon. Ha bátor is vagy, akkor a “13 jel, ami arra utal, hogy Vona Gábor buzi” című cikkünket is.

2 KOMMENT