Az olimpia szervezői az utolsó napokban oldották meg a nyílt vízi úszás higiéniai problémáit. Vegyészek és környezetbiológusok segítségével sikerült eltávolítani az idegen ürüléket a Copacabana öbölből, amelyet a sportolók saját salakanyagaival pótoltak.

thumb

Becsület szóra nincs benne idegen biológiai szennyeződés, tényleg. Komolyan” – kommentálta a vízek állapotát a riói csatornázási művek igazgatója, aki súlyos ekcémája miatt videokapcsolaton jelentkezett be a sajtótájékoztatóra. A szennyvíztisztáshoz a tudomány legújabb vívmányait vették igénybe, mint például egy saját fejlesztésű lószűrőt, amely képes elkülöníteni egymástól a vizet és a benne sodródó lódögöt, de olyan húsevő baktériumokat is bevetnek, amelyek harminc perc alatt lebontanak egy vízihullát vagy másfél köbméter húsipari nyesedéket.

Igaz, ez utóbbi az élő emberekre is veszélyes, de amennyiben testfelületük közvetlenül nem érintkezik a vízzel, elkerülhető a fertőzés. Egy független orvoscsoport tagjai egy mintában pestist, leprát, kolerát és tifuszt is kimutattak, ám őket másfél hete nem lehet elérni, telefonjuk nem kapcsolható jelzést ad. Valószínűleg megölték és feldarabolták őket.

18 KOMMENT

  1. А különböző nemzetekre tekintettel Rióban a francia Puberteen báró a következő új sportágakat jelentette be:

    Finntorgás
    Panama (kedvelt sportág számos országban)
    Thaifutás
    Mongóllövés
    Franciázás
    Irakodás
    Izráeltőlbanhoz
    Angolos távozás (népszavazással)
    E-gyípotom virtuális olcsólóhajtás

  2. A 2024-es, budapesti olimpiára magyar drog szakemberek kifejlesztik a vizeletből megállapítható liberális tesztet. Ezzel a budapesti lehet az első, tisztán illiberális, konzervatív, népnemzeti olimpia. Üzenjük a NOB-nak!

  3. Másfél méteres, nyolcvan kilós orosz tengeralattjárót fogott Stoltenberg Jenő, a NATO Általános Titkára: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/06/nato-weist-beteiligung-an-tuerkei-putsch-zurueck/

    Az általános titkár bő két órán át fárasztotta az idegenajkú tengeralattjárót, mielőtt kiszákolta. Szemtanúk szerint a partra vetett tengeralattjáróból apró vöröskatonák ugráltak szanaszét és másztak vissza a vízbe. Stoltenberg Jenő a kifogott tengeralattjáró segítségére siető orosz légidesszant egységeket légycsapóval elkergette, majd a kíséretében levő újságirónoknak tollba mondta, hogy most már tényleg kénytelen lesz Észtország, Lettország és Litvánia teljes területét ütközőzónának nyilvánítani, amelybe csak ő léphet be, amikor ismét kedve támad horgászni.

  4. Elkészült végre az Íráskészség Javító Eszköz Újságirónoknak! A zindex számolt be róla: index pont hu/mindekozben/poszt/2016/08/08/ilyen_szepen_orzik_szilvasvaradon_a_csaladon_beluli_eroszak_nemes_hagyomanyat/

    • A zindeksz.hú heteken át tesztelte az Íráskészség Javító Eszközt budapesti szerkesztőségében: index dot hu/mindekozben/poszt/2016/08/08/ilyen_szepen_orzik_szilvasvaradon_a_csaladon_beluli_eroszak_nemes_hagyomanyat/

      Az eszköz csúfos kudarcot vallott — ujjlysaggirónjaik íráskészsége jottányit sem javult tőle. Pillanatnyilag bikacsökölésеn, agylékelésen, végtagcsonkításon gondolkoznak.

      • A zindeksz már tud valamit! Azt írja, “Lezárult az Iszlám Állam utolsó Európába vezető útvonala” Azaz ez az utolsó Európa, több nem lesz. Olyan mint a közeli atomrobbanás: jól nézzék meg, mert a büdös életben nem látnak több ilyet!

      • “A meglévő munka vállalókat viszonyt egy jobban terhelik”

        index dot hu/gazdasag/2016/08/16/szakszervezet_3_milliardnyi_forintnyi_adot_svajcban_fizetett_be_a_magyar_tesco/

        A zindeksz tulajdonosa belátta, hogy zindeksz ujjlysaggirónból nem lesz szalonna, s ezért szeptembertől macskaeledelnek dolgoztatja fel firkász munkatársait. Az irodát lerombolják, helyén egy légüres palackot állítanak fel emlékműként a zujjlysagg szellemiségére.

  5. A riói olimpia sikerén felbuzdulva különféle világszervezetek összedugták a vízfejüket és eldöntötték, hogy a 2021. évi úszó világbajnokságot Líbia és Olaszország között a Földközi-tengeren, a kardcsörtető világbajnokságot Ukrajnában, a barlangász világtalálkozót pedig a Gázai Övezet alagútjaiban rendezik.

    A Vasutasok Világszervezete legközelebbi éves közgyűlését a Nagy Vasutas hazájában, Törökország délkeleti sarkában tartja.

  6. Csodálom az angol anyanyelvű sportriportereket, hogy nem fulladnak röhögőgörcsbe az olyan sportszámok említésekor mint a vajlégy úszás (butterfly), dobozolás (boxing), badminton (a goodminton lerosszított változata), kerítés (fencing, büntetendő cselekmény!), göndörödés (curling), csontváz (skeleton).

    Nehéz szakma a sportujjsaggirónoké! Meghajtom előttük ritmikus gimnasztyorkámat!

  7. A modern görög állam történetében először mindenki által is látogathatóvá tették Athén egyik emblematikus ókori műemlékét, a több mint 2000 éves Szelek tornyát, írja az MTI. A Szelek tornya egy nyolcszögletű, márványból készült toronyszerű építmény, amelynek oldalait a nyolc szélistent ábrázoló frízek díszítik. Az ókori görögök fingani jártak a Szelek tornyába.

    Az épület belsejében hajdan volt egy vízóra is, amely a látogatókból távozó vízzel működött. Az óraszerkezetből távozó vizelet szaga a szelekkel keveredve távol tartotta az ellenséget a várostól.