Szerencsére nem a kisvasút fejlesztési program okozza a nehézségeket az egészségügyben, egyszerűen csak nem bírják a betegek a meleget.

Mint arról a 444 beszámolt a KEMMA alapján, ami a HírTV-től vette az értesülést, akinek az egyik beteg hozzátartozója nyilatkozta, hogy az esztergomi kórház körlevélben tájékoztatta a betegeket, miszerint a továbbiakban nem tudják a melegétkezést biztosítani a kórházban.

nincskaja

A kórház igazgatója ugyanakkor cáfolta, hogy azért nincs melegétel, mert nem tudnak a beszállítónak fizetni, csupán arról van szó, hogy több beteg is megégette a száját a finomfőzelékkel, a vegán húslevessel és a pezsgős kagyló veloutéval, és mindez csak óvintézkedés. “Nézzék, kint 35 fok van, az étel 40 fokos, vagyis ez összesen 75 fok, az meg már baromi meleg. Olyan, mintha az ember a szoláriumban a csokicsöveket nyalogatná” – mondta el az igazgató, aki kérdésünkre, hogy honnan tudja, hogy ez olyan érzés, cáfolta, hogy valaha is szoli csöveket nyalogatott volna, legalábbis nem direkt.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság azonnal reagált a történésekre és 40 darab turmixgépet, egy disznópörzsölőt és egy Űrgammák DVD-t küldött a kórházba, hogy a pépes ételeket igénylő betegek bármikor le tudják darálni a napi három, számukra kiutalt párizsis zsemlét, és fel tudják melegíteni. Az Űrgammák DVD-t valószínűleg csak tévedésből küldték.