“Cégcsoportunk úgy ítélte meg, hogy az ország utazóközönsége, földrajzi adottságai és éghajlata nem alkalmasak a vasúti üzemre” – áll a vállalat közleményében.

11199691_22acae56487ef822544f5cff90b4e364_wm

Évek óta küzdünk azzal, hogy szerelvényeink 30-40 év alatt egészen rossz állapotba kerülnek, a hideg, a meleg és az utazóközönség testváladékai miatt, ami egy profitorientált cég számára tarthatatlan. A lakosság egyszerűen nem becsüli meg, hogy gyaloglás helyett kötött pályán közlekedhetnek. Nyáron lehúzzák az ablakokat, a folyosókon ülnek, a mellékhelyiségeket emberi ürülékkel szennyezik. Az ország olyan speciálisan rövid távolságokkal rendelkezik, amelyeket aránytalanul sok idő alatt lehet csak megtenni a jelentősebb természeti akadályok hiánya miatt. Arról már nem is beszélve, hogy évtizedek alatt sem sikerült az utazási szokásaikat menetrendünkhöz igazítani – panaszkodott egy felső vezető.

A jegyvásárlók terhére rótta azt is, hogy nem napon belül egyenletesen elosztva utaznak, nyáron már 35 fok felett is követelik a légkondicionálást, az olyan vonatok helyett, ahol naponta alig 10-15 ember utazik, a Balatonra közlekedő szerelvényeken zsúfolódnak össze.

A kivonulás nemcsak a MÁV Start Zrt.-t érinti, hanem a pályavasutat is. A síneket olyan országba viszik át, a felújított állomásokkal együtt, ahol hálásabb,  nagyobb profitot termelő utazók élnek, és az éghajlat is kedvezőbb.

17 KOMMENT

  1. Ide vezet, ha vadliberális imperialista gyarmatosítók kezébe pivatizálják a nemzeti vagyont! Jól teszi Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, hogy az elmúlt nyolc év neoortodox gyakorlatával szemben megbízható nemzeti tőkéseknek ad mindent! Matolcsy György Jegybankelnök Úr, Habony Árpád Főtanácsadó Úr, Mészáros Lőrinc Gázszerelő Úr nem fog kivonulni Magyarországról pofithiány végett!

    #idevezet #imperialista #pivatizálják #jólteszi #neoortodox #pofithiány

  2. A MÁV már elejétől fogva kivonulgat az országból a szerelvényeivel Záhonynál, meg Hegyeshalomnál, meg még más helyeken is, aztán utána visszavonulgat. Ilyen az életke.

  3. Még csodálkoztok hogy az utasok nem becsülik meg hogy a MÁV-val utazhatnak? Mikor a vonaton azért akarnak megbüntetni mert nem volt jegypénztár és téged néznek hülyének.. vagy a pénztárnál nem kapsz elég információt és rossz bérletet veszel (nem a saját hibádból) adnak egy szép összegű csekket amit be kell fizetned és még a használhatatlan bérleteddel is elküldenek az összes pályaudvarra hogy ott visszaveszik és végül sehol sem veszik vissza. Röviden tömören téged átvernek, fizetned kell aztán utazzál el (vonattal) az összes pályaudvarra mert azt hazudták hogy ott segítenek. Örüljetek hogy mi csak a wc-tekbe szarunk nem a fejetekre ahogyan ti is csináljátok! Azt pedig szintén ne várjátok hogy a szokásainkal a ti menetrendetekhez igazodjunk mert ti sem tudtok a sajátotokhoz igazodni értem ez alatt az 1 óra 10 perces késéseket pedig óránként járna a vonat. Ez azért már röhejes! :’D Mindennek a tetejére a ti és a természet hibáit próbáljátok ránk húzni? Ma ez viszont már gusztustalan! Minden tisztességes magyar emberre tekintve sértés az hogy ti Magyar Állami Vasútnak meritek hívni magatokat! Amit a MÁV művel az HAZUGSÁG, LOPÁS és CSALÁS! Akárhová is mentek mindenhol azt fogjátok visszakapni amit adtok. 🙂 Köszönjük hogy végre elhúztok (a VOLÁN legalább nem hisztizik). Köszi MÁV!! 🙂

  4. “az ország földrajzi adottságai és éghajlata miatt” ???
    Jah, mert kimondottan olyan szikláshegységes vidék tele kanyonokkal, és a monszunok meg a tornádók rohadt gyakoriak errefelé…! Gratula az elmés indokláshoz! (y)