Az agyműtétje után csak indiánul beszélni képes Kozsót kérdezte munkatársunk Fényes Troll, jelenleg Magyarországon dolgozó árufeltöltő.

HírCsárda: `Áí náa’tsílií dooha’shíͅ baajóya’le’át’édashíͅ sitíͅná’a?

Kozsó: Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

HCs: Dádziłgashíͅ `Iłch’áͅgo dees’íͅgo sitíͅná’a.

Kozsó: De igen, ez indiánul van. És tényleg folyamatosan beszélek indiánul bárkivel. Múltkor is jól eldumáltam a Blaha Lujza téri pánsíposokkal.

HCs: Iyáabaͅaͅ nchago síndá?

Kozsó: Igen, tudnak magyarul.

HCs: Aaí Náa’tsílií bindáayee’igháͅáͅ’í ndé doobáńgólaadaí ha’yágoda ła’ hishłáá?

Kozsó: Persze, beszélhetünk másról is, bármiről, kérdezz csak!

HCs: Ákoo k’adi nłdóóndiigo?

Kozsó: Igen, megdugtam.

HCs: Dá’ánłdishndíí dík’eh dá’ákaayá?

Kozsó: Igen, őt is.

HCs: Koyá `nłghee?

Kozsó: Nem, azt nem, mert vasbetonból van.

Kozsó indián
Kozsó otthon is mackóban és indián fejdíszben szeret lenni.

HCs: Nágo bich’áͅnáshdiiłghoná’a 90%?

Kozsó: Ezt teljes félreértés. Nem arról van szó, hogy alapól olyan kicsi az agyam, hogy azzal, hogy most a 90%-át használom, így elérem mások 10%-át. Hanem, hogy máshogy van, és remekül tudok rajzolni.

HCs: Dásí’ikéyáͅ, díͅíͅn?

Kozsó: Azt megdugnám, persze.

HCs: Nágo Isdzánádleeshéń!

Kozsó: Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!

HCs: Pfff.

9 KOMMENT

  1. Oszlóban van Norvégia!

    Bergen, Norvégia egyik fontos ipari, kereskedelmi és kulturális gócpontja, London mintájára ki akar válni Norvégiából. Az új entitás neve Bergengócia lesz.

  2. Nahát! A Zindexen cikket írtak a fluid szexualitásról “A fluid szexualitás fogalma és néhány tévhit” címmel. Nagyon örülök neki, mert eddig azt tévhittem, hogy a fluid szexualitás a halak, bálnák, piócák stb. nemi élete természetes folyadékokban, ahol hideg vérrel folyadékokat cserélnek egymással. Most azonban már tudom, hogy LMBT esernyő alatti micsinálásról szól a dolog, hullámzó árpaföldön. Köszönöm, fijjuk!

  3. “Nem lett volna szabad felrobbannia a bombának a Hortobágyon” — nyilatkozta az InfoRádiónak Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész. Hivatalosan megállapítást nyert, hogy az orosz gyártmányú bomba az úgynevezett “lator bombák” csoportjába tartozott, amelyek közvetlen veszélyt jelentenek a NATO országokra, köztük hazánkra. Orbán Viktor magyar kormányfő szerint az orosz lator bomba robbanását az egész NATO elleni támadásként kell értelmezni. A szervezet alapokmányában szereplő 5-ös cikkely kimondja, hogy ha egy tagállamot külső támadás ér, azt az egész NATO-elleni támadásként kell felfogni, és a többi tagállamnak is kötelessége a megtámadottat támogatni fegyveres erővel vagy egyéb eszközökkel. Ennek szellemében néhány napon belül felhajózik a Tiszán az USS George H. W. Bush repülőgéphordozó és a Hortobágyra telepítik a NATO 3. gyorsreagálású nukleáris csapásmérő hadseregcsoportját. William Lovepeace tábornok szerint az eset ismétlődése esetén megsemmisítő válaszcsapás várható a lator erők orosz irreguláris csapatokkal és fegyverekkel támogatott hortobágyi hídfőállása ellen. Újságírók kérdésére a tábornok kijelentette, hogy pillanatnyilag nem tud egy kérdésre sem válaszolni, mert őrülten fáj a dereka a vállát díszítő temérdek tábornoki aranycsillag/-paszomány és a mellén elhelyezett számtalan érdemrend és kitüntetés több mázsányi súlya alatt.

  4. A legújabb ezoterikus 3D printer négy anyagból (föld, levegő, tűz, víz) bármit ki tud nyomtatni, még élő embert is! A négy összetevő aránya határozza meg, hogy a nyomtatott ember kolerikus, szangvinikus, flegmatikus, melankolikus, fogyókúrális vagy gömböcös lesz-e.

  5. A Ligetben a Közlekedési Múzeum helyén Vízmúzeum épül — tudatta a magyar vízügyi miniszter, vizelés közben. Az új múzeum három teremből fog állni. Az első teremben lesz a H, a másodikban a 2, a harmadikban az O.