Semmit sem ért a csodálatos Eb-szereplés, az európai csapatok között Magyarország ábécé sorrendben még mindig a 24.

201606-abc

Az Európai Labdarúgó-szövetség legfrissebb, június 28-i listáján nincsen változás: az ábécé sorrendet még mindig Albánia vezeti, mögötte Andorra, majd Örményország következik. Magyarország (a jobb helyezés reményében itt Hungary) évek óta csak a 24. helyet foglalja el, és ezen a legjobb tizenhatba kerülés sem változtatott.

„Évek óta szeretnénk legyűrni az előttünk álló Görögországot, ráadásul amióta Gibraltárnak saját szövetsége lett, még ők is beléptek elénk” – összegzett bosszúsan Csányi Sándor MLSZ-elnök. A magyar szövetség éppen ezért átfogó programot indított, hat éven belül valószínűleg már A Magyarország-nak hívják majd hazánkat, így attól függően, hogy a szóköz minek számít, megcsíphetjük az első három hely valamelyikét. A jövőre nézve az is reményt adhat, hogy még így is stabilan megelőzünk évek óta olyan foci-nagyhatalmakat, mint Portugália, Spanyolország, vagy épp Olaszország.

„Nem tudom, miről beszél, hülyeség az egész” – kommentálta a listát telefonos megkeresésünkre Bernd Storck szövetségi kapitány.

10 KOMMENT

  1. Javasolnám, hogy ezt is vegyük fel az őszi népszavazási kérdések közé! Akarja-e Ön, hogy az imperialista UEFA a méltatlan 24. helyen szerepeltesse Hazánkat a minket megillető 1. hely helyett? Üzenjünk Nyonnak, hogy ők is megértsék!

    #népszavazás #imperialista #méltatlan #üzenjünk

  2. Ezen könnyen lehet segíteni: Magyarország nevét !Hungary-ra kell változtatni, és akkor biztos az első hely. Ha mások bepofátlankodnának elénk ugyanezzel a trükkel, akkor !!Hungary, !!!Hungary stb. a megoldás, szükség szerint.

  3. Lássátok drága futballnemzetes véreim, hogy mennyire nagyon megérett a világ labdarúgása is a magyaros rendrakásra!
    Csődöt mondott a régi, elmaradott, teljessen rugalmatlan, alfabetikus világnézet.
    Na ezen változtatni kell és be kell vezetni a jól bevált analfbetikus, vagy Orbánossan kiejtve, az ilalfatetikus világrendet, amit idei tusnádfürdői beszédében fog felvázolni, reméljük.
    Szeptembertől már írás, olvasás sem lesz a magyar nemzeti tantervben, csak verbális szájhagyománytan, milliárdossághoz elég az is. Há nem? Há de!

  4. Háttez, háttez felháborító! Valóságos inszinuáció, jelencsen bármit is!
    Legalább Ausztriát megelőzhetnénk vazzeg, mert őket azért megütöttük baszki! És ez tény!
    Isten áld meg a’ Magyart…..
    A jegsekkel kellene közös tiltakozást beadni, mert velük még jobban kiinszinuáltak, mert ők egy másik “a” betűset is megvertek, mondjuk, azért nálunk nem jobbak, genetikailag.
    Isten áld meg az’ Izlandert….

    • Te olyan okos vagy Kit, hogy állandóan inszinuálsz, azért néha kapcsolódj ki, képzeld most olvastam egy új kifejezést: letelepedési-kötvénybiznisz, és ezt sokkal hosszabban lehet kimondani.

  5. Az angolok szerint ha zuhog az eső, akkor úgy esik, mint macska/kutya. Azaz mintha macskából, kutyából öntenék.

    De hogy néz ki egy esőmacska? Az esőkutyákkal rendben vagyok, azokat megénekelte pl. Tom Waits ( https://www.youtube.com/watch?v=qTlkVTwMLFs ) és megírta Dejan Stojiljković( http://www.goodreads.com/book/show/25692527-ki-ni-psi ). De milyen az esőmacska? Mindig a talpára esik (az eső)? Nyávog a zivatar? Karmol a zápor?

    Ki tudja?

  6. Olyan erős volt a mi csoportunk, az “F”, hogy onnan két csapat is továbbjutott a nyócba.
    Ilyen erős csak a “C”, Németországé, és az “E”, Olaszországé volt.
    Ezek a tények is azt mutassák, hogy jóval előrébb van a helyünk a világranglistán.
    De hát ez a rohadt görög-latin abc nem kedvez a magyar zsenialitásnak, virtusnak és fekete éjszakának.