Még el sem ült a gödöllői cukrászda ügye, újabb ikonikus üzletet zár be a Nébih “higiéniás okokra” hivatkozva.

jiang nebih

A másfél éve működő kőbányai Döglött Sárkány büfé mögött üzemelő minivágóhídról és kifőzdéről sokan rendszeresen vettek hústerméket, főleg nyáron – tudtuk meg környékbeli lakóktól. Igaz mindenki borzalmas kínokat élt át ezek elfogyasztása után, de a hely barátságos hangulata és árai, valamint Jiang bácsi közvetlen, viccelődő stílusa miatt hamar népszerű lett. És nem csak Kőbányán vált emblematikus hellyé.

Részlet a Nébih-jegyzőkönyvből:
A helyiségbe belépve az üzlet tulajdonosa, Jüan Károly éppen a lábkörmét vágta élesen tört állati csontokkal, amelyekből – állítása szerint – később étkezési zselatint akart volna készíteni. A vágóhídon leölt macskák túlságosan öregek voltak, valamint a hús tárolására használt penészes gumicsizmákat is a megengedettnél több napfény érte. Az állati belsőségek tárolására szolgáló edény volt egyben az ágytál is, mivel a tulajdonos életvitelszerűen tartózkodott a helyiségben. Az itt dolgozó segédek amellett, hogy vélhetően tbc-sek, saját mell- és hátszőrzetükre felakasztott haldarabokat használták egércsapdának, sikertelenül.

A bezárás hírére reagálva több magyar híresség, művész és civil állt ki Jiang bácsi – aki a személyi igazolványa szerint egy 14 éves mongol lány – mellett, azt hangoztatva, hogy a hivatal és a bürokrácia egy újabb közkedvelt kisvállalkozást akar ellehetetleníteni. A húsbolt megmentéséért létrehozott Facebook-csoportnak már közel 2 millió tagja van.

Kerestük az ügyben a csoport adminjait is, de ők éppen Gödöllőn fagyiztak.

7 KOMMENT

  1. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság rendelkezése szerint júniustól csak Ventilátor képesítésű szakemberek értékesíthetnek, vásárolhatnak, helyezhetnek üzembe és kapcsolhatnak be és ki asztali és álló ventilátorokat Kis-Magyarország egész területén. Ventilátor képesítést kizárólag Honoluluban lehet szerezni, az MNB Ventilátor Alapítvány ottani kirendeltségénél, féléves bentlakásos tanfolyam keretében. Az önköltségi áron 359 ezer dolláros tanfolyam elvégzéséről a résztvevők Ventilátor Diplomát kapnak. Az új rendelkezés célja a botcsinálta és pénzügyileg felkészületlen Ventilátorok kiszorítása a piacról.

  2. Na igen pont én is hasonlóra gondoltam, amikor megláttam a gödöllői mizériát. Szerintem totál gáz körülmények voltak ott és nem igaz, hogy az öreg 50 év alatt egyszer se fejlesztett eszközökben, ez totál nem normális. Mégis a legmegdöbbentőbb a “védelmezők” érvei, akik azzal jönnek, hogy soha semmi bajuk nem volt az ottani édességektől.
    Ezzel az érvel az a baj, hogy számos gusztustalan ételt tolerál a szervezet, de az nem jelenti azt, hogy szeretném is elfogyasztani. Volt pár olyan eset amikor gusztustalan helyeket zártak be, pedig megbetegedések nem voltak. Az érvelők szerint akkor azok is rendben voltak.
    Itt van példa ízelítőnek:
    http://index.hu/gazdasag/2016/05/17/ovodakba_is_kerulhetett_a_romlott_husbol/
    http://index.hu/gazdasag/2016/02/25/savanyu/
    A gödöllői pártolók , gondolom, akkor innen is szívesen vásárolnak? Feldolgozás után, az íz már jó és senki se betegedet még meg.

    • Legújabb hírek szerint a porított elefántcsont és a bálnahere nem gyógyászati anyag, hanem átminősül lejárt és emberi fogyasztásra alkalmatlan étellé. A pirított szöcske és a madárürülékkel kevert egérfül feldolgozása még engedélyezési eljárás alatt van.

  3. Marokkói, tunéziai, afganisztáni és pakisztáni származású menekültek immár öt hete tartják megszállva a görög kereskedelem számára létfontosságú vasúti síneket Idemenniben, a görög-macedón határon. A görög médiában idemenni gettóként emlegetett hevenyészett táborba a görög rendőrség már be sem teszi a lábát, csak kívülről biztosítja azt. A múlt héten viszont be kellett hatolniuk a táborba, amikor 300 ember esett egymásnak rögtönzött fegyverekkel.

    Idemenni esete is igazolja David Miliband volt brit külügyminiszternek a hétvégén megfogalmazott ötletét, miszerint az összes menekülttábort be kéne zárni. A táborok helyett Miliband a társadalmi- és munkaerőpiaci integrációt javasolja, mellyel egy csomó szociális feladat is lekerülne az államok vállairól. A kábítószerkereskedők például áruházlánc-vezetők, a prostituáltak politikusok, az iszlamista harcosok laci-, sanyi- és egyéb pecsenyesütők, hentesek és mészárosok lehetnének. A más feladatokra nem alkalmas menekülteket kiválóan fel lehetne használni Európa összes közútjának eltorlaszolására az Uber elleni tiltakozásként. Táplálásukról, ruházásukról és elszállásolásolásukról a helyi taxisok gondoskodnának, az állam helyett.