Az Nemzeti választási Irodában a karika csak az alap volt, arra húzták fel kerítést, amin belül alkotmányos keretek között leadhatók a népszavazási kezdeményezések.

Elkerülendő a múltkori kopaszos és öregnénis incidenst az Nemzeti Választási Iroda az Egy Igaz Blokkolóóra megnyomására megtalálta a demokratikus megoldást – jelentette a 444.hu. A beadás idejét regisztráló óra körül tegnap még csak egy sárga vonal volt látható, mára efölé egy ketrecharc ringet húztak fel.

nvi_ketrecharc

Abban a pillanatban, amikor beadhatóvá válik a népszavazási kezdeményezés az érintettek kulturált körülmények között tudják egymást lefejelni, eltörni egymás gerincét, kitépni a másik gigáját, vagy addig rúgni a fejét, amíg még MSZP-snek néz ki.

A küzdősport alapú demokráciagyakorlás, egyébként nem magyar találmány. Kazahsztánban, például, csak úgy lehet a választásokon szavazatot leadni, ha valaki pörgő fejgrúgást tud végezni a választási bizottság tagjain, Ugandában pedig csak olyanok indulhatnak a parlamenti választáson, akik az élő tévévitában basball ütővel el tudják törni a többi képviselő sípcsontját.

5 KOMMENT