A módszer nem egyszerű, de kis szerencsével és hozzáértéssel bárki utánuk tudja csinálni.

Miután az Apple nem volt hajlandó segíteni a San Bernardino-i lövöldőző telefonjának feltörésében, az FBI a japán kézben lévő Cellebrite-ot bízta meg a munkával, akiknek ez sikerült is – jelentette az Echo TV Széles Gábor közeli forrásokra hivatkozva.

iphonehacknews

A cég először a PIN-kódokat kezdte beírni 0001-től, de aztán ki kellett menni pisilni, és elfelejtették, hogy hánynál tartottak. Ezután olyan szoftverhibákat kerestek, amelyekkel stack overflow hibákat lehet okozni, s így külső kódot lehet futtatni a telefonon, de ebből egy szót sem értettek.

A megoldáshoz végül egy körömreszelőből, 1.5 kiló mangóból, egy eper íző hajzseléből és egy három kilós kalapácsból álló szet segítette hozzá a kutatókat. A körömreszelőnek a mangónak és a hajzselének még ellent bírt állni az iPhone, de a kalapácsnak már megadta magát.

A feltört telefonból A6 processzor darabkákat, gyros maradékot, és némi porcicát sikerült kibányászniuk a szakembereknek, s ezek remélhetőleg segíteni fogják az FBI-t a további nyomozásban.

3 KOMMENT

  1. Balesetvédelmi főelőadóként, kötelességemnek érzem felhívnám a cikkben elmélyedő,
    felhevült tettvágyra sarkallt, a számitásinformatika, digitlis technika iránt fogékony olvasók
    figyelmét arra, hogy a tevékenység során legyenek óvatosak, mert a feltöréskor a
    telóból kipattanó rugók, fogaskerekek akár a szemük fényének elvesztésével járhat,
    aminek pótlását a biztosító nem fizeti, mert nem minősül a minimálbér másfélszeresének
    megszerzéséhez szükséges, legalább heti 36 órát meghaladó főfoglakoztatottságú
    munkahelyi balesetnek, sem.
    Vasárnap meg végképp ne csináljanak semmivel semmit.

  2. A napi kalendáriumhoz miért nem lehet hozzászólni, tán csak nem az eFBiáJ keze van benne? Amúgy használjatok töredezettség mentesítőt, az én hajam is attól hullott ki, azóta nem is töredezik!