Furulyára szerelt csalival kell tigrisugrásban bevágni a süllőnek.

folyoso_i_horga_szat.jpg

A Kodály-módszerrel kombinált a karate után újabb tantárgy optimalizáció következhet, hogy a mindennap oktatandó tantárgyak igényeit ki tudják szolgálni az iskolák. A mindennapos testnevelés már szerencsére megvalósult, viszont a mindennapos ének-zene és a napokban beharangozott igény a horgászat oktatására már nehéz időt találni. A KLIK ezért utolsó leheletével még megpróbálja egy tantárgyba sűríteni ezt a hármat, az eminensebb iskolákban pedig ehhez hozzávennék a focit, a jetskit és műrepülést is.

A kombinált oktatást a mindannapos tornán bevett módszer szerint nem dedikált teremben, hanem az iskola egyéb részein végeznék. A horgászati részhez például az órák alatt feltölthetik vízzel a folyosókat, beleengedi a halakat és már kezdődhet is az ének, futás közben kézben a horgászbotokkal. Felmerült az is, hogy az iskolákat költöztetik át halastavakba, de ezt elvetették mert zavarná a horgászokat.

A műrepülés és a jetski még nagyobb kihívást jelnethet az iskoláknak, mert furulyázás közben nehéz fogni a jetski kormányát, illetve, ha már fel van töltve a folyosó vízzel, akkor lefulladhat a repülőgép motorja. Ezen apróbb problémák kiküszöbölésére a KLIK már el is különített 43 milliárd forintot az elektromos számlák keretéből, egyben kérik az iskolákat, hogy mostantól a villanyokat se nagyon kapcsolgassák, úgysem lesz értelme.

3 KOMMENT

  1. Bizony kérdem tőletek:
    Egyre nehezebb a magyar szellemi élit csodálatos burjánzását felülmúlni, mi?
    Ezen a ponton és speciel feladom.
    Ének minden nap, OK, kolostorokban, templomokban is énekelnek.
    Fejbe torna, egye fene, Helyben futás, törzshajlítás 1, 2 ,3.
    Na de horgászat, mint alaptantárgy? Kész, nincs tovább, feladom.
    És ha ez az idióta bekerül a parlamentbe (minden esélye megvan rá), esetleg a KDNP frakcióba, akkor meg is lesz, vazzeg.

    Van halászattan oktatás máshol is, például Hollandiában, visvangststörungenhelmerveitgnek hívják, és halászhajó kapitányok oktatják, nálunk is indokolt. Tenger ügyben összefogva a V4-ekkel, akár tengerre is kijutunk a csehszlovákokkal együtt. Aztán az egészet felajánljuk Szűz Máriának, hogy kisgazdák is megszavazzák.

  2. @kittrabi:

    Azok után, hogy pár hete rájuk szállt gyakorlatilag az összes hazai víz kezelése (index.hu/gazdasag/2016/01/08/duhonghetnek_a_horgaszok_a_mohosz_ratette_a_kezet_a_vizekre/) teljesen logikus lépés beetetni a srácokat. Ugyan éppen az érintett korosztálynak ingyenes az engedély, de innen a következő logikus lépés az ingyenességet megszüntetni – hogy aztán a családi kasszából jön majd ki némi könyörgésre az ára, vagy az állam (a.k.a. Orbán Viktor) perkálja ki a magánvagyonából mint az iskolai nevelés pillanatnyilag legfontosabb elemének költségét, az a bevételi oldalon a Ki nem szarja lesz? fejlécű listát gazdagítja.

    Nem mintha én ezt elítélném. Sőt, az Országos Köldökszöszölők Szövetségének elnökeként üdvözlöm a kezdeményezést, amennyiben az ő tanóráik nem fognak ütközni a mieinkkel. Elfogadom, hogy az alapműveltség része a szivárványos ökle felismerése, de a sötétkék szösz zöld tónusa se smafu. A taglétszámunk növekedése természetes és jogos elvárás. El is mondtam a tagjainknak egy gyűlésen, amely nem volt taggyűlés, hogy az a lényeg, hogy ne mi kapjuk a legtöbbet.