Jó hangulatban telt az oktatási kerekasztal, bár a Kormány ígéretei egyelőre nem fedik a pedagógusok követeléseit.

11007223_5b1583a33bc6e2f41aed08a700001556_wm.jpg

A Kárpátaljai Önvédelmi Tánccsoportok Egyesülete és a Bolgár Nagycsaládosok a Laktózintolerancia Ellen Szövetség is pozitívnak értékelte a Kormány erőfeszítéseit a közoktatási rendszer megreformálására. A Kortárstánc és Nemzeti Pantomim Kör külön kiemelte Balog Zoltán őszinte törekvését a szénsavmentes üdítők beszerzésére a tanácskozás alatt. 

Az egyeztetés során számos ígéret hangzott el és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) politikusai nyitottnak mutatkoztak a kritikus hangok meghallgatására. Első körben az alábbi eredményeket sikerült elérni:

  • Az iskolaigazgatók is kapnak bankkártyát, amivel az Államkincstárhoz férnek hozzá 12 000 forintos pénzfelvételi és 9 000 forintos vásárlási limittel. A bankkártyákhoz külön szakember jár majd a Kliktől, aki tudja a PIN-kódot, de  köteles az oktatási intézmény környékén tartózkodni.
  • A Klik költségvetését ezután ezer forintban adják meg a költségvetési törvényben, hogy többnek tűnjön.
  • Ezután a tanfelügyelők önmagukat értékelik, ezzel nem zavarva a közoktatást.
  • Czunyiné nem melíroztatja a haját többet, gesztenyabarnára vált a közös fényképek színvonalának emelése érdekében.
  • Minden pedagógus jogosult lesz mellnagyobbításra, hogy életpályájuk megváltoztatásával modellként tudjanak elhelyezkedni, akár másodállásban is.
  • Aki nem kér mellnagyobbítást, egy napos soproni úton vehet részt, busszal. A soproni pedagógusok kompenzációja még kérdéses.
  • A tananyagok, az óraszám és az egyéb lényeges kérdéseket később vitatják meg, amikor már sokan voltak Sopronban.

A megbeszélést Balog Zoltán zárta le, akinek a vezetésével a Nyomorultak című musicalből adtak elő részleteket a kerekasztal résztvevői.

18 KOMMENT

  1. @Toadwart66: Kérdésedre talán választ ad a pedagógusi pakett végleges szövege, amelyet a fenti tervezetből az EMMI által most létrehozott Szövegezési Osztály a Pedagógusokra és Tanulókra Orientált Kommunikációért (SZOPTOK) adott ki.

    A változtatás minimális.
    Az adminisztráció csökkentésének szükségességét elismerve, és az esélyegyenlőséget sem szem elől tévesztve a mellnagyobbítás nem választható, hanem kötelező lesz.
    A soproni utazás opciója nem került ki pedagógusok aktivitásának honorálási lehetőségei közül, de a helyszín Sopronkőhida, és a KLIK csak az odaút kifizetését vállalja, viszont a szállást egyéb állami keretből biztosítják. Magától értetődik, hogy ez a soproni pedagógusok számára is tartós emlékeket teremtő programot jelent.

  2. @Rézfánfütyülő fűzangyal: A Gránitbányászok és Gránitkereskedők Eurázsiai Kamarája levélben fordult a miniszterelnökhöz.
    – Kitermelői és logisztikai kapacitásunk véges volta miatt rövid alaptörvénymódosítási moratórium bevezetését kérjük.
    Orbán Viktor az emberi erőforrások miniszterével folytatott egyeztetésen megvizsgálta a mickolci gimnázium petícióját aláírók névsorát, tájékoztatást kért Pintér Sándortól a kényszerítő eszközök leltári mennyiségeiről, majd telefonon biztosította a Kamarát arról, hogy nem látja akadályát a munkaerő azonnali bővítésének.

  3. A pedagógusok hálát mondhatnának a Miniszterelnök Úrnak ezért a bőkezű
    ajánlatért, meg azért a sok fizetésemelésért és rezsicsökkentésért, amiben a Miniszterelnök Úr uralma alatt részesültek! Nemzetünk ezeréves történelme alatt sose volt még olyan jó tanárnak lenni, mint most, ezért felháborítónak tartom, hogy neoballiberális álcivil szervezetek tüntetni küldik a tanárokat! Én nagyon boldog lennék, ha kirándulhatnék Sopronba, de sajnos nem telik ilyenekre a nyugdíjamból, az elmúlt nyolc év gyalázatos vadimperialista nyugdíjpolitikája végett!

    #hála #bőkezű #rezsicsökkentés #ezeréves #felháborító #álcivil #nemtelik #nyugdíj #elmúltnyolcév

  4. Brékingnyúz

    Az EMMI perelni készül Soros Györgyöt az oktatási rendszer tönkretételéért.
    – Szomorú vagyok. Éppen, amikor termőre fordult volna – fejezte be a minisztérium közvetlen fenntartású kísérleti oktatási intézményében, a II. kerületi Dilettánssy Autodafé Általános Iskolában tartott rögtönzött sajtótájékoztatóját a tárca minisztere. Érzélmeinek kifejezését megerősítendő hatalmas 🙁 jelet rajzolt az osztályterem táblájára, majd a rá jellemző pedantériával visszavitte a kölcsönzött krétát abba a 2. emeleti terembe, ahol találták.

  5. A sikeres kerekasztal értekezlet eredményekét, összefoglalóan elmondható, hogy hazánkban egyre jobban kifizetődő mangalica tenyésztéssel és szürke marha tartással foglalkozni. Bár, eléggé el nem ítélhető módon, az azzal foglalkozó szervezetek és magánszemélyek szakági szövetségeit nem hívták meg a tanácskozásra, pedig a tanárokat ők is szívesen meghallgatták volna.

  6. @kittrabi: Az ezzel kapcsolatos kritikát az EMMI meghallotta, hibáját elismeri, és ígéretet tett arra, hogy a következő, oktatással kapcsolatos kerekasztalra hivatalos lesz a sikerágazatok közül a méhészek, állattenyésztők és tanulmányírók delegációja.
    Sőt, videokonferencia keretében tájékoztatást kérnel Orbán Ráheltől abban a kérdésben, hosz szerinte miért a magyar oktatási rendszerben a legjobb tanulni.

  7. @dr. mesterseges szinezek: Havonta egyszer-kétszer haza szokott jönni, úgyhogy nincs gond a programmal. Akkor is hazajár majd, ha elhelyezkedik Ausztriában és végül megkapja az osztrák állampolgárságot. Ha elkezd futkosni a határkő körül, naponta akár százharmincszor is haza tud jönni. Nagyon sportos!

  8. “Napjainkban a századvéges -Kávé által (sic!) odaálmodott- Lánczi András viszi a pörölyt a befejezéshez, Matolcsy meg odapöttyinti saját fakultását, mint a piros pöttyök elkötelezett kutatója. Közben a pöttytelen közgazdászok tiltakoznak, de ez csak szeplő marad az önkényuralmi rendszer hátsóján.”
    http://www.facebook.com/pages/Kenyszerbagoly/1609046352691857?ref=aymt_homepage_panel
    kenyszerbagoly.blog.hu/2016/02/09/az_aldozat_636

  9. A mell nagyobbitast kotelezove tennem, azoknak, akik reszt vesznek a tunteteseken, nemtol fuggetlenul. Minden tuntetes utan egy szammal nagyobb melleket kapnak. Ebbol azt hiszem tanulnanak.