A Magyar Toxikus Liga (MTL) kutatása drámai képet fest a magyarok alkoholfogyasztási szokásainak változásáról.

no_alcohol_hungary.jpg

„Azt hittük, a történelem nem ismételheti magát, de tévedtünk. Egy éven belül nem a 3 millió koldus, hanem – kimondani is szörnyű: a 9 millió absztinens országa lehetünk! Dráma! Magyarországnak nincs alkoholstratégiája, nincsen egy intenzív ivást szolgáló program!” – mondta Inárcsi Lajos, toxikológiai eset.

Az MTL tanulmánya szerint az absztinensek lelki instabilitásuk miatt rettentő veszélyesek, elég csak Adolf Hitlerre gondolni, míg ott van Churchill, aki tökrészegen pizsamában nyerte meg a második világháborút.

Külön aggasztó a jóga, a buddhizmus és egyéb, az MTL szerint álnok fortélyként definiált, a lelki nyugalmat támogató humbugok terjedése. Ilyenek a teázgatás, zöldséglé préselés vagy az autóval romkocsmába járás is.

Inárcsi apokaliptikus vízióval zárta gondolatait: „A még nyomokban megmaradt értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus, a másik pedig, ki sem merem mondani: az absztinencia. És ott tartunk, hogy ez sajnos nem vicc!”

38 KOMMENT

  1. Ennek a generációnak már úgyis mindegy, ezzel nem lehet mit kezdeni, de talán a gyerekeink alkoholszintjét még megmentheti, ha kilépünk az EU-ból, amely az arra oly jellemző szűk látókörrel torpedózta meg a pálinkafőzést.

    Alkotmánybírósági döntésben szerepel, hogy a piálás a kultúránk része. Ezt kellene pirossal kétszer aláhúzva kifüggeszteni az Alaptörvény asztalai mellé.

    Amíg nem késő. Télen korán zárnak a kocsmák.

    Az alakuló nemzeti italboltoknak pedig nemzeti minimumként legalább hideg téli napokon, és kánikulában, illetve esőben meg szélben házhoz kellene menniük, mint a Family Frostnak.

  2. El kell cserélni Magyarországot Szibéria egyik északi csücskére, például a Ferenc-József Földre (mai orosz nevén Земя на Франц-Йосифа). A cserével mindenki jól járna: Újmagyarországon fellendülne a vodkafogyasztás, az oroszok pedig immár belvízként ázhatnának Hévizen és ismét istállóvá alakíthatnák a közeli Keszthelyen a Festetics-kastélyt.

  3. @tobias2: a magyar kastélyokat nem az oroszok használták istállónak, hanem a szovjetek, de akkor még a szövetségeseink voltak, azért volt ez probléma, ma viszont már a másik oldal a szövetségesünk, azért most az oroszokhoz kéne csapódni, majd aztán ha ez sikerült, akkor lehet azon meditálni, hogy az oroszok köcsögök, és mégiscsak az amcsik a fasza gyerekek, a lényeg az, hogy mindig az a szarabbik oldal, ahol éppen állunk. Ez így kicsit lehet, hogy zavaros, de szerintem ki tudod bogozni a lenyeget.

  4. @Black Hole:
    Törökország bejelentette, hogy egy Szu-34-es orosz harci gép többszöri figyelmeztetés ellenére pénteken megsértette Törökország légterét a szíriai határnál. A légtérsértést a NATO, a Pentagon és a Hírcsárda is megerősítette.

    Török, NATO, Pentagon és Hírcsárda radarok szerint a határsértő gép orosz nemzetiségű, Szu-34 típusú, a pilótája mosolygós és pirospozsgás, és a légtér elhagyásakor búcsúcsókokat hintett a török, NATO, Pentagon és Hírcsárda radaroknak.

  5. @tobias2: na látod, nem megsértette, hanem megsímogatta! Tulajdonképpen egy szimpla udvariassági berepülés volt, csak félreértették a Törökök, mint ahogy a Sziúk annak idején Custer látogatását a lovasságal.

  6. @legeslegujabbkor: kösz, nem kérek, abból van elég! Csak kíváncsi voltam, hogy valaki észre-e veszi-e? Mondjuk ha igazán nagydumás lennék, akkor azt mondtam volna, hogy azért egy “g”-vel írtam, mert Custerék csak oda mentek, visszaút nem volt, ezért csak 1 db “g” jár a lovassággának, de mivel jószívű vagyok, most ezúton mégis megkapják a másikat is 🙂

  7. @legeslegujabbkor: amúgy mivel fogják lekényszeríteni? Valami menő gázos kap állami megrendelést repülőlekényszerítő gyártásra, ami mondjuk egy másik csókos gravitációkikapcsolójával fog működni? Mert ha igen, akkor az nem lekényszerítődik, hanem ki az űrbe, ami annyival jobb is, hogy nem kell magyarázkodni mini.elnök úrnak úgy mint az Erdogánnak.

  8. @Black Hole: Tényleg inkább kikapcsoljuk a gravitációt, minek itt célozgatni egyenként, ha mindet egyszerre lehet pályára állítani. tobias szerint az orosz pilóta is búcsúcsókot dobált és utána meghatódva intett köszönetet a nagyszerű űrutazásért.

  9. HOMÁLYOSÍTSON FEL MÁR VALAKI !!! MIJAFASZEZA…CHARISZTIKAHHH ????? 1000 ÉVE NEM HALLOTTAM ILYENRŐL ! :o))))) HOGY EZEK MIKET KI NEM TALÁLNAK MAGUKNAK ! :o)))))Bejelentést tett Ferenc pápa: Magyarországon lesz a világkongresszus

    Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban – jelentette be Ferenc pápa vasárnap az 51. kongresszust lezáró szentmisére küldött videoüzenetében a Fülöp-szigeteki Cebuban.

    A katolikus egyház tanítása szerint az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg.

    Magyarország második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró, a Hősök terén bemutatott szentmisén félmillió hívő vett részt.

  10. Tízezrek zarándokolhatnak 2020-ban Magyarországra
    Spirk József
    Spirk József követés
    Kolozsi Ádám
    Kolozsi Ádám követés
    2016.01.31. 11:31
    2020-ban Magyarországon tartják a katolikusok legnagyobb világeseményét. A Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus rendezéséről szóló bejelentés a Fülöp-szigeteken hangzott el a pápa videóüzenetében. Világkongresszus utoljára a II. világháború előtt, 1938-ban volt Magyarországon.

    Az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszust a héten zajlott le a Fülöp-szigetekhez tartozó Cebu szigetén. Az eseményen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 73 országából mintegy 12 ezer küldött vett részt.

    Magyarországot tízfős delegáció képviselte. Az eseményen Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek mellett részt vett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi püspök és Székely János Esztergom-budapesti segédpüspök.

    DE….ADDIG MÉG TÖBBEZER MAGYAR FOG MEGFAGYNI A SAJÁT LAKÁSÁBAN, MERT NINCS PÉNZE TÜZELLŐRE !

  11. @Black Hole: Valójában a gravitáció elintézésére több lehetőség is kínálkozik. Csupán rá kell nézni a gravitációs erő képletére:

    Fg = G*m1*m2/r^2

    Innen látszik, hogy elég akár a gravitációs állandót, akár a Föld vagy a repülő tömegét vagy a repülési magasságot negatívra változtatni, és már megy is a repülő a végtelenbe. Negatív számmal meg nem kunszt szorozni.
    Ha a világűrbe sodrásra nincs igény, akkor meg lehet elégedni azzal, hogy a repülőt arra kényszerítjük, hogy a föld középpontjához végtelenül közel repüljön, miáltal a végtelenközeli gravitációs erő többé nem ereszti el.

  12. @Black Hole: Megoldható, de a mondern harcászat a kommunikációra támaszkodik: ha összehangoltan tájékoztatja a pilótát az ő reménytelen katonapolitikai helyzetéről Szijjártó Péter, hívja fel a figyelmét Orbán Viktor a nyugat hanyatlására, és kér tőle tolmácsot Vida Ildikó, a pilóta tisztában lesz vele, hogy vagy önszántából lejön, vagy vége.

  13. @dr. mesterseges szinezek: a végtelenbe repülés az nagyon durva! Mint tudjuk, a sínek a végtelenben érnek össze! Így aztán a végtelenbe repülő repülőgép egy rakás összeérő sínbe csapódik be, idő kérdése, hogy mikor? Csúnya látvány lehet, ahogy a semmi közepén, iszonyat mennyiségű összeérő sínen ott cafognak a pilóta alkatrészei!

  14. @dr. mesterseges szinezek: ez a “hanyatló nyugat” duma különben simogatás a füleimnek! Újra fiatalnak érzem magam, valahol a ’70-’80-as évek tájékán. Amilyen átéléssel tudták mondani az MSZMP aktivisták… Szinte beleborsódzik a hátam! Sokszor úgy érzem, mintha most is őket hallanám.

  15. @kvadrillio: persze jönnek, vagy nem. Majd ahogy az akkori kormány gondolja. Bár amilyen fura a széljárás, az is lehet, hogy akkor már a terroristák lesznek a barátaink. Lásd, ahogy az ország közvéleménye változott az orosz és a nyugat megítélésében!

  16. @Black Hole: Azok a pilóták járnak jól, akik a fizika mellett a nyelvtan és/vagy a metafizikát sem vetették meg, mert ők tudják, hogy a végtelen nem lehet a vég. Persze ha a tudományos holisztikát kiterjesztjük a filmesztétikára, akkor annyi is elég ahhoz, hogy felmerüljön a végtelennel mint nem valószínű végállomással kapcsolatos gyanú, hogy a téma szakértője, Buzz Lightyear több ízben is utalt a végtelenen túli helyszínekre.

    Mindenesetre érdemes volna pozitívan hozzáállni a végtelenben összefutó sínpárok jelenségéhez, és oda telepíteni a Déli (és a többi) pályaudvart.
    Csak az odajutást kell megoldani.

  17. @Black Hole: A végtelen tényleg messze van, de a horizonttal kapcsolatban elsősorban nem a távolság a probléma, hanem a bejelölés nehézkessége. Ahhoz, hogy a horizontig juss, induláskor be kellene jelölni, de ez nem megy krétával, ezért csak úgy szemre belövi az ember. De amikor odaérnél, kijön ennek a jelöletlenségnek az átka – velem többször megesett -, hogy vagy pont nem mész el odáig, és látod, hogy még mindig előtted van, vagy túlhaladsz rajta, ami csak akkor derül ki, amikor megfordulsz, és látod, hogy már mögötted.

    A végtelen ebből a szempontból egyszerűbb, mert jelzi a vasúti csomópont.

  18. @Black Hole: Szerintem ez csak a retródivatoskodás miatt van: mivel megint menő a Hungária, a traubi meg a krumplicukor, az igazi fílinghez kell a “hanyatló nyugat” és a mindennapi moszkvai igazság (latinul: правда) is.
    Állítólag már szervezik Brezsnyev temetését.