Az ukrán Bragogyin-fivérek saját állításuk szerint idáig 27 fiatalt kábítottak el és csempésztek haza Magyarországa.

gyere_haza.jpg

Bár a kormány továbbra is anyagi támogatással kecsegteti a külföldön dolgozó fiatalokat, és az ő magyarországi foglalkoztatásuk iránt is egyre több cég érdeklődik, a legnagyobb eredményt mégis egy ukrán testvérpár tudhatja magáénak, akiket hétfőn vett őrizetben a londoni Luton repülőtéren a brit rendőrség.

Vaszilij és Igor Bragogyin összesen 27 fiatalt raboltak el Londonban, és hoztak Budapestre. Nemcsak a módszereikben nem válogattak, de az alanyokban sem: a “Gyere haza fiatal” program keretében nekik köszönhetően idáig hazajött négy francia, kilenc indiai és hat orosz fiatal is, akiket azóta a kormány foglalkoztat a programon belül.

A hétfői lebukás oka az volt, hogy az újabb adagnyi – mintegy 10 főnyi – elkábított csoportot a Bragogyin-fivérek igyekeztek legénybúcsús turistatársaságként átcsempészni a reptéri ellenőrzésen, ám a biztonsági személyzetnek szemet szúrt, hogy a csoportban tartózkodó két afgán fiú valószínűleg vallási okokból nem lehet részeg.

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium ettől függetlenül sikeresnek tartja, és nem fogja leállítani, sőt, új eszközöket is bevet a fiatalok hazahozatalára, például Uber-sofőröket küld ki értük.

22 KOMMENT

  1. Tuttam! Annyira tuttam, hogy ez van! Fogadnom kellett volna.
    Ez a zország legtökösebb oldala! Itt aztán nem félnek a retorziótól, megírják az igasságot, ahogy van, bele a pofába.
    Igazam volt! Na ugye! Jaj de jó! És egyre többen vagyunk így. Tele a kórterem.
    Állítólag, aszt mongyák, már 854 fiatal “jött” haza, csak még vizsgálják őket.
    Remélem, erről is kapunk itt hiteles híreket.

  2. Mindegy, ha már itt vagyok, beírom ide is, a helyére, mert nem tudnék nyugodtan aludni.
    Állítólag, a jövő héten megérkezik az a kb. 8-10 000 mongol fiatal, akik fellelkesülten, tegnap indultak Ulánbátorból, lovon, segíteni az egyre eleuropanizálódott nemzet genetikai egyensúlyának helyreállításán. Jönnek, fejenként 4-5 gyereket csinálni, amivel össze tudnak szedni akár 50 milliót is, átlendítve minket a nemzethalál árnyékán.

  3. Ez felháborító! Ilyen cikket írni egy ilyen komoly dologról, jó lenne ha inkább utána járnátok a tényeknek. A kormány igenis komoly munkát végez ez ügyben ezért megérdemelné, hogy így is kezeljétek őket. NEM ismétlem NEM ukrán, hanem csecsen származásúak a Bragogyin-fivérek és ez ki van zárva mert nem tudom!

  4. @veela: Tegyük hozzá, hogy a fiatalok önkéntes hazaérkeztetése az egészségügyi ágazatnak is jót tesz, ami egyértelműen lemérhető a fogtechnikusok és ortopéd szakorvosok bevételének azonnali növekedésén.

    Másrészt a jutyúbon közzétett videókban számos most visszatért pálya- és hazaelhagyó vallja meg önként, hogy a nyugat ópiumát szívták a távozás előtt, és már az M1-es utolsó szakaszán érezték, hogy hibát követtek el, de nem találták a lehajtót. Többé Zalakaroson túl az életben nem merészkednének, és arra kérnek mindenki, hogy hozzon haza magával még egy embert.

  5. Több, a Gyere haza, fiatalhoz hasonló program fut már sikeresen, pl.:
    – Gyere hozzánk, nyugger! – amelyben részben magyar származású nyugati, amerikai, vagy izraeli nyugdíjasok települnek Magyarországra jelenős számban,
    – Bassz be nálunk, fiatal! – itt főként angol bulituristák jönnek,
    – Ne menj át rajtunk, migráns! – ez az eredetileg kormányzati projekt a kölni szilveszteri attak után nővédelmi profillal is kibővült.

  6. Javasolnám a hazatértek nemzetbiztonsági átvilágítását, mert ha jól informálódtam a 27 – ből 8 Ali, 7 Mehmed 10 Khaled 2 pedig Rodrigo és Dzsoki – Romeo névre hallgat.

  7. A világ zsidóságát összekötő Zsidó Ügynökség (Jewish Agency) szerint a rekordot döntő zsidó kivándorlás hátterében az antiszemita támadások számának drasztikus növekedése áll szerte Európában. Jelentésük szerint tavaly 9880 nyugat-európai zsidó vándorolt ki Izraelbe. Ebből mintegy 8000 zsidó kelt útra Franciaországból, ahol a zsidók ellen egy sor célzott támadást követtek el mostanában. 2015-ben körülbelül 800 zsidó hagyta el Nagy-Britanniát, és vándorolt ki Izraelbe az AP hírügynökség beszámolója szerint, amely a franciaországi adathoz képest nem olyan jelentős.

    A zsidók számos európai országban támadások áldozatai lettek, így Belgiumban és Dániában is, de a legdurvább támadásokat a franciaországi zsidóságnak kellett elszenvednie. A franciaországi zsidó lakosság száma a harmadik legnagyobb a világon Izrael és az Amerikai Egyesült Államok után, és mintegy 600.000 főre tehető. A franciaországi muszlimok száma viszont körülbelül 6.000.000 fő.

    Ezen a héten Marseilleben egy diák késsel támadt zsidó származású tanárára, a diák az Iszlám Állam befolyása alatt követte el erőszakos tettét. A támadást követően egy helyi zsidó vezető arra kérte a zsidó férfiakat, hogy ne viseljék fejükön a kipát, de Franciaország főrabbija ennek ellenére arra buzdítja a francia zsidó férfiakat, hogy hordjanak hagyományos fejfedőt. 2015 januárjában négy zsidó vásárlót ölt meg egy iszlamista támadó egy kóser üzletben a Charlie Hebdo magazin szerkesztőségét ért brutális támadást követően. Azóta a katonaság vagy a rendőrség védi a mintegy hétszáz zsinagógát, valamint a zsidó iskolákat és művelődési központokat.

    Natan Sharansky, a Zsidó Ügynökség elnöke nyilatkozata szerint “az, hogy rekordszámú európai zsidó már nem érzi otthonának Európát, meg kellene, hogy riassza az európai vezetőket, és fel kellene ébressze azokat, akik aggódnak Európa jövőjéért”.

    2014-ben Izrael gázai háborúja idején már jelentős erősödés volt tapasztalható Európában az antiszemitizmus terén. 2014 májusában négy embert ölt meg egy algériai származású francia támadó a brüsszeli Zsidó Múzeumnál, amely többek között a franciaországi és belgiumi zsidó közösség félelmeit is tovább növelte.

    A nagy-britanniai zsidóság talán sose érezte magát még olyan kellemetlenül saját hazájában, mint mostanában, ahol az elmúlt években egyre több antiszemita támadás éri a zsidókat. Biztonságérzetük pedig a felmérések szerint lényegesen jobbnak mondható franciaországi társaikhoz viszonyítva. Nagy-Britanniában a muszlim-zsidó együttélés harmonikusabb, mint Franciaországban, és a rendőrség erőteljesebb jelenléte érezhető a zsidók által látogatott helyeken.
    Kattintson és nézze meg a párizsi terror utáni gyász képeit!

    Párizs észak-afrikai gyarmatosító múltja és az antiszemitizmus erősödése Franciaországban szoros összefüggésben állhat egymással. Az algériai, marokkói és tunéziai származású muszlim bevándorlók kirekesztve érzik magukat a francia társadalomban, a másod- és harmadgenerációs bevándorlók nem tudtak integrálódni. Szegregáltan élnek olyan városrészekben, ahol nagyon magas a munkanélküliség és kilátástalanság jellemző a fiatalokra. Ezzel szemben az Észak-Afrikából Franciaországba érkezett szefárd zsidó bevándorlók integrációja gyorsabb és sikeresebb, ami feszültséghez vezet a két csoport között.

    Mikael Journo párizsi rabbi arra figyelmeztetett, hogy “manapság hősies cselekedetnek számít kipát hordani az utcán, vagy gyermekeket zsidó iskolába járatni. Mindez Párizsban van a huszonegyedik században. Ez fájdalmas”. Az a tény, hogy jelenleg Franciaországból vándorol ki a legtöbb zsidó Izraelbe, egyértelműen a biztonság hiányának és az erőszak terjedésének köszönhető. Mégis a franciaországi zsidók döntő többsége a maradás mellett áll ki, mivel francia identitásuk nagyon erős. A francia kormány is a maradásukat kéri a nagyobb mértékű exodus elkerülése érdekében, és határozott kritikával illette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, aki Izraelbe hívta az európai zsidókat.

    Az iszlám szélsőségesség és a terrorizmus veszélyezteti a régóta Európában élő zsidó közösségek létét és életmódját, valamint szembeállítja egymással a különböző vallások híveit. A vallások közti párbeszéd és a tolerancia fontossága ismét előtérbe került.

  8. Simán elhittem. De mondok ennél is jobbat. Ha 100-szor ilyen meredek sztorival jöttök, azt is elhiszem habozás nélkül. A valóságra nem tudsz rálicitálni. Egyszerűen orbánék akkora kibaszott nagy faszkalapok, hogy bármit találjatok is ki, az már volt.

  9. @igazi hős: Azt most a nemzeti italboltokra kell tartalékolni – viszont a hegesztőknek meg nincs munkájuk.
    Jut eszembe: egy ilyen disszus átvilágítási program által létrejövő munkaerőpiaci lehetőség még több fiatalt térít hazafele. Rekurzívizálódik a program!

  10. Bejutott Európába a zikavírus
    Index
    2016.01.27. 11:59

    Latin-Amerikából hazatért utazók hozták be Európába a szúnyogok által terjesztett zikavírust – írja az MTI. Dániában egy 20-as évei közepén járó férfiben azonosították a kórokozót, ő korábban Mexikóban és Brazíliában járt, és
    hazatérése után lázra, fejfájásra és izomfájdalomra panaszkodott.

    Az aarhusi egyetemi kórház kedden diagnosztizálták nála a kórt. „Állapota jó, javul és hamarosan kiengedjük a kórházból” – mondta el a Reuters brit hírügynökségnek Lars Ostergaard professzor, aki szerint nem áll fenn a veszélye annak, hogy a betegség továbbterjed Dániában.

    HMMM…ÉS A MAGYAR KORMÁNY NEM AD PÉNZT A SZÚNYOGIRTÁSRA ???? NO, AKKOR CSAK A PARLAMENTBE MEHETNEK EZEK A SZÚ
    NYOGOK !!!!!