Megállapodott a Kormány és a főváros. A plusz forintokért cserében Csepel Nógrád megye gyarmata lesz, Soroksárt az Emberi Erőforrások Minisztériuma kapja meg, Óbuda pedig a Közlekedési Múzeum kiállítóhelyeként közvetlenül a Miniszterelnökség fennhatósága alá kerül. 

tarlos-istvan4.jpg

Nehéz tárgyalásokon vagyunk túl, de jól jöttünk ki az alkudozásból” -értékelt Tarlós István a Margitszigeten, amely február 1-től az MVM Zrt. tulajdona lesz. “Főleg Ákos és Havasi Symphonic Live koncerteket fogunk szervezni itt, és amikor szükséges, úszó EB-t” – számolt be a közpark jövőbeli hasznosításáról a társaság vezérigazgatója.

Több hegycsúcs (így a János-hegy, a Hármashatár-hegy, és a Normafa) ezentúl a Nemzetgazdasági Minisztérium része lesz, míg Lágymányos és Budafok főosztályként csatlakozik a Miniszterelnökséghez, a Városliget pedig  Hódmezővásárhely hobbitelkeként fungál majd.

Sok fővárosi intézményt is megszerzett a Kormány, így az egykori Bárka Színház a Külügyminisztérium footsal központjaként éled újjá, a Planetáriumban a jövőben a Gyere haza fiatal! kezdeményezés más galaxisokat megcélzó programjai kapnak helyet, a Bálnában pedig az MNB szeretné berendezni a világ legnagyobb PIN-kód gyűjteményét.

A szentendrei és a csepeli HÉV vonalán a rendszeres vonatközlekedés helyett a tervek szerint hírműsorokat sugároz majd a fenntartásukat megkapó MTVA.

 

3 KOMMENT

  1. A beszántott Déli pályaudvar területét a Vérmezővel együtt, állami termőföldként megvehetik a helybéli, legalább ötven éve ott gazdálkodó földművesek és ősparasztok. Marha és sertés telep létesítése azonban nekik is tilos, arra ott van az a nagy tornyos épület a Duna partján, mingyárt Szent Margit hídnál, amihez már el is készült az itató.

  2. Állítólag, a jövő héten megérkezik az a kb. 8-10 000 mongol fiatal, akik fellelkesülten, tegnap indultak Ulánbátorból, lovon, segíteni az egyre eleuropanizálódott nemzet genetikai egyensúlyának helyreállításán. Jönnek, fejenként 4-5 gyereket csinálni, amivel össze tudnak szedni akár 50 milliót is, átlendítve minket a nemzethalál árnyékán.