Az Uber fejlesztői együttműködnek a hazai adóhatósággal. Februártól NAV-ellenőrök utaznak majd az anyósülésen.

navosuber.jpg

Új funkcióval bővül februártól az Uber. Igény szerint olyan autó is hívható, amelyben a sofőrön kívül helyet foglal egy NAV-ellenőr is, aki biztosítja a szolgáltatás számvitelileg jogszerű lebonyolítását, és a viteldíj adótartalmának azonnali megfizetése esetén nullás igazolást bocsát ki a sofőr számára. Az egyéni vagy társas vállalkozásként adózó sofőrök egy-egy mínuszos nap végén azonnali ÁFA-visszaigénylésre lesznek jogosultak a kesztyűtartóban tartott, elmúlt öt évi könyvelés közös áttekintése és értelmezése után.

Az alkalmazásban a szolgáltatás a NAV-menüpont alatt lesz elérhető, és nemcsak az úticél lesz kiválasztható, de az is, hogy teljes revíziót, hiánypótlást vagy egyszerű konzultációt szeretnénk.

4 KOMMENT

  1. @tobias2: A hírközlő persze megint slendrián: nem említi, hogy már írják a Rebu alkalmazást, amellyel nem hívni, hanem elküldeni lehet a NAV ellenőrét.
    A fejlesztő garanciát vállal arra, hogy – szemben az eddigi, verbális direkciókkal – az ellenőr meg is érkezik a kijelölt helyre.

    A rendőrség megadta az ellenőrök részére a kiegészítő alkalmazás hírére hétfőre kérelmezett területfoglalási, forgalomlassítási és áfavisszatartási engedélyt.