Babóca, Karády Katalin és Pumped Gabó neve is felmerült a frakciók közti egyeztetésen, amelyre azért került sor, mivel az Alkotmánybírák jelöléséhez a Fidesz-KDNP-koalíciónak nincs meg a szükséges 2/3-os többsége.

babocadal.jpg

Az egyeztetéseken a legtöbb gondot az okozta, hogy az ellenzéknek már több éve nem volt lehetősége, hogy bármilyen személyi kérdésben véleményt alkosson, ezért a hirtelen felmerült lehetőség súlyos zavart okozott a soraikban. Tóbiás József például egy zárt ajtós egyeztetésen Babócát, a katicalányt és társát, Bogyót, a csigafiút javasolta, mivel más név nem jutott az eszébe.

Az LMP-s Schiffer András az Origónak nyilatkozott, ahol kifejtette, hogy nem érdemes személyekről beszélni, ezért az LMP egy kiló krumplit jelöl. A PM az Alma Együttes indulását favorizálja, mivel hiteles, megbízható és a társadalom legtöbb csoportja által elfogadott személyekről van szó, míg a Demokratikus Koalíció Karády Katalin és Pumped Gabó között ingadozik, mivel ezért a pozícióért nem akarják Gyurcsány Ferencet indítani, ugyanakkor félnek, hogy bárki más a párton belül, aki minimális szerepet is kap, a háttérbe szoríthatja a volt miniszterelnököt.

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy Wass Albert már elhunyt, míg a Fidesz szívesen látná L. Simon Lászlót Alkotmánybíróként, mivel viccesen áll rajta a talár és a nyakba akaszthatós gofrisütő

A KDNP-ről és az Együttről mindenki megfeledkezett, mert senkinek sem tűnt fel, hogy valóban léteznek. Ez a későbbiekben még akár gondot is jelenthet.

2 KOMMENT

  1. Az érlelődő vita eszkalációját az a felismerés akadályozta meg, amelyre a Századvég Alapítvány bruttó 24.999.999 forintért készült tanulmánya hívta fel a figyelmet: hogy Magyarországnak nincs alkotmánynak nevezett jogforrása, így annak értelmezésére bírót allokálni a közpénz pazarlása és a korrupció melegágya.

    A tanulmány mellékletében szereplő közérdekű hirdetés szerint az Alapítvány palántát vásárolna.