A kormány tervei szerint fél év kötelező fővárosi taxizást írnának elő a 18-29 éves fiataloknak.

taxi_honve_dse_g.jpg

A javaslat szerint a középiskolát végzett fiatalok először alkalmassági vizsgán vesznek részt, majd valamelyik budapesti taxitársaság kötelékébe osztják be őket 6 hónapos szolgálatra. Ennek során olyan képességeket – busz vagy/és mentőautó elé fekvés, lökhárító rugdosás, köpdösés, fenyegetőzés, idegen nyelv hallás utáni felismerése – tanulnak meg, amelyeket egy esetleges taxisblokád idején is tudnak majd alkalmazni. 

Az indoklás szerint a felnőtt, magyar társadalomba való szerves beilleszkedés miatt is fontos a kötelező szolgálat, és így olcsóbb lehet a taxi is, ami remek ötlet lehet az Uber kiszorításában.

Harmincegy órája itt állok azért, hogy a te gecidet megbasszam” – érvelt a tervezet mellett a taxisok képviselője. Az ötletet hamarosan megvitatja az Országgyűlés is.

4 KOMMENT

  1. A heroikus küzdelem megfilmesítési jogait megvásárolta a Warner, és megkezdte a szereplőválogatást a tervek szerint Battle of Grudge (A gecimegbaszás 31 órája) címen bemutatandó filmhez.

  2. A besorozott taxisofőrök fő tevékenysége nyilván sokrétű, izgalmas és érdekes lesz: 1. bogarak letisztítása a szélvédőről fogkefével, 2. a gépkocsi körülsöprögetése minden alkalommal, amikor a várakozási idő meghaladja a 30 másodpercet, 3. a taxi padlójának felmosása laposkúszásban minden utas után, 4. engedélykérés teljes hangerővel az utastól a sebességek váltására, kanyarodásra és fékezésre, 5. minden második-harmadik éjszaka hajnali kettőkor riadó telefonon: pánikszerű kirohanás a garázsba, a benzinszint megmérése centiméterrel, és az eredmény jelentése a diszpécsernek.