Erőteljesen megosztotta a magyar közvéleményt a 2016-os Golden Globe nyerteseinek listája. A legnagyobb felháborodást egy férfi szörnyű szenvedéseiről szóló film díjazása váltotta ki.

201601-mattdamon.jpg

A magyar kommentelők egyértelműen elutasítják, hogy már megint egy olyan film nyert, ami „valótlan eseményeket próbál meg lenyomni a torkunkon”. Összeszedtük a legdurvább kommenteket.

Ez megtörtént? Dehogy történt meg, ne szórakozzatok már velem. Fos, undorító, az egész azt mutatja, hogy  űrhajóslobbi milyen erős odakint. Hánynom kell. – Ágnes

 

Undorító, ahogy egyik ilyen filmet díjazzák a másik után. Hát másról már nem is lehet beszélni? – Péter

 

 

Nem láttam a filmet és nem is örülök, hogy nyert. Farkas Bertalannal mikor fog foglalkozni Hollywood? Ja, hogy az nem nyerne? – Lajos

 

Szar amerikai propaganda, űrhajósoktól, űrhajósoknak. Más nem is hiszi el ezt a fost. – Marika

 

Túl sok itthon az űrhajós, az a baj. Most csak őket fogja adni a szar média, hogy mennyire örülnek, pedig ez az egész csak kitaláció. – András

 

Biztosan lesznek majd olyan körök, akik élnek-halnak majd, hogy ezt lásák. Oszkárt is nyer majd, persze. Vicc az egész. – Judit

 

Matt Damon büdös bipsi SIDO! – József

70 KOMMENT

  1. Vicces meg minden, de kanyarban nem vagytok a tényleges kommentekhez képest. Ha sok pénzem lenne, kinyomoznám a top 5 szerzőt, adnék nekik 5-5 percet, és egy pódiumon elmondhatnák a legfontosabbakat (chemtrail, lipsik stb.). Teltházas lenne!

  2. A tények tények maradnak. Makacsok.

    Fél évszázadig kellett elviselnünk a szovjet propagandafilmeket és azt hogy Lenin elvtárs a legfőbb forradalmár. Aki ebből a témából készített filmet, annak sem voltak anyagi gondjai továbbra az életében.

    Ezek a kazár-zsidó Izrael létrejöttéért keletkezett emberáldozati témából készült filmek sem mások mint primitív propaganda filmek. Nézzük már őket nagyon régóta és nézni is fogjuk még addig, ameddig itt is ki nem derül a valóság és meg nem bukik a hazudozás.

    Lenin forradalom elvtársról már kiderült, hogy csak a német kormány által fizetett bajkeverő ügynök volt. Naba…….. ugye….. mellbe vágott, amikor megtudtad.

    Na így lesz majd ezzel a kazár-zsidó hasonló hazugságra épülő propagandával is. Ja nem az áldozatok száma a lényeg, mert az bármekkora is volt borzadalmas. Ezt lehet számolgatni, de tagadni az emberellenes halálgyárakat nem lehet. Hanem az, ha kiderül, hogy ez csak egy áldozati szertartás volt Izraelért és saját magukat gyilkolták. (ahogyan Sztálin is ölte az elvtársait is a nagy eszmékért)

  3. “Túl sok itthon az űrhajós, az a baj. Most csak őket fogja adni a szar média” – Pedig a kormánybiztos se űrhajós (aki a pénzt osztotta a filmre), meg a film rendezője se, meg a film témája se az űrhajósokról szól, de meg a nemzetközi Golden Globos-filmes potentátok se űrhajósok. Ezek mindannyian árvalányhajas bőgatyások. Amúgy meg, a törökök is magukról csinálnak filmet (Szulejmán), koreaiak is, meg az űrhajósok is

  4. @TanNé: Miről beszélsz? A magyarok a Szíriuszról jöttek. Ez a rendező meg magyar. Ergo ez a film a Szíriuszról szól.
    Sztálin meg gyilkolta a zsidókat is. Nomeg a lengyeleket. Aki8k nem is voltak elvtársai. Nagyon bonyolult ez, nehéz eligazodni. A lényeg, hogy a magyar kiemelkedően jól teljesít. ott vannak mindjárt a Holywoodi magyarok….ja, nem, azok zsidók. Akkor a híres feltalálók….ja, azok is. A világhírű irodalmunk…mégse. tele zsidóval. Akkor a sportolóink! Vazze, ez sem igaz. Ezek a zsidók már elfoglalták az egész nemzetet!
    Lehet, hogy a Szíriuszról jöttek?

  5. @Conchobar: ” meg a nemzetközi Golden Globos-filmes potentátok se űrhajósok”

    A Golden Globe-ot nem filmes potentátok, hanem a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtómunkások adják. Az Oscarral kevered. A HFPA tagsága nagy és nem nyilvános a lista, de a vezetőségé igen. Keress itt egy úrhajóst nekem:

    Elnök: Lorenzo Soria
    Alelnök: Meher Tatna (indiai színésznő)

    Többiek: Serge Rakhlin, Jorge Camara

    Igazgatóság: Ali Sar (ősi űrhajós név az Ali, meg a Mohamed is), Luca Celada, Helen Hoehne (német), Anke Hofmann (szintén német), Theo Kingma, Mario Amaya

  6. @Conchobar: Rakhlin orosz. Serge, azaz Szergej. Nem tudom, hogy mi a vallása, nem valami fontos ember vagy személyiség, ezért nincs róla semmi az interneten.

    A HFPA-ban egyébként a latinok vannak többségben, ami nem meglepő, ha megnézzük, hogy ők a legnagyobb kisebbség LA-ben.

  7. @Virág et.: Energiapocsékolásnak tűnik vitába keveredni ebben az esetben. A sikertelenség és a rosszindulat nincs közös nevezőn az ésszerűséggel szemben. A vita lényegét sem értem. Lehet valami ésszerű magyarázata annak, hogy egy űrhajós miért nem készíthet, illetve díjazhat egy filmet? Természetesen nem neked teszem fel a kérdést. Ezt kérdezném a vitapartnertől. Ráadásul nem is az űrhajós identitás a lényegi eleme a filmnek, hanem a főszereplő abszurd helyzetben megélt szenvedései amint a kamera folyamatosan követi az indiszférájában. Példátlan látószögek, rengeteg munka és próbálkozás felvétel közben.

  8. @dr kotász: Teljesen igazad van. Csak azért irritálja az embert, amikor minden sarokban űrhajóst vélnek látni egyesek.

    A HFPA Mel Gibsont kérte fel díjat átadni. Mel Gibson soha nem lép többet színpadra Oscar gálán.

    És űrhajós valóban adhat és dönthet filmes díjakról. Teszik is ezt Hollywoodban, ez nyílt titok, a legutóbb Mark Wahlberg viccelt ezzel a színpadon. Ezt hívják Oscar gálának, nem Golden Globe-nak.

  9. @Conchobar: Nézd, nekem semmi bajom az űrhajósokkal, sőt vannak is űrhajós barátaim (a Farkasokkal táncolót is csak azért néztem meg, mert azt hittem, a híres magyar űrhajós családjának bulijáról szól), de azért mindennek van határa.

    Arról bezzeg, hogy a Népszínház utcában otthagyja a villamos a magyart, csak amatőr emlékek készülnek, azzal nem törődnek az űrhajósok!

  10. @dr. mesterseges szinezek: “Nézd, nekem semmi bajom az űrhajósokkal” – Nézd, nekem sincs semmi bajom az űrhajósokkal. Legalábbis addig, amíg el nem kezdenek kormolni és maszatolni magyar filmekről és magyar történelemről. Ahelyett, hogy nyíltan be merné vállalni, hogy ő bizony űrhajós és az ő számára Izlandnak van prioritása, ő nem a Mohácsi vészt tartja megfilmesítendőnek, hanem valami mást

  11. Nem vicces. A cím sem, mert a nagy többség örült a díjnak. A film nem megosztó, az idézetek egy elenyésző kisebbséget képviselnek
    Nem kellene ilyeneket idézni, méltatlanok rá.

  12. @Conchobar: Majd ha beülsz valamelyik mozgóképes szak előadásaira és abból tanulva tudsz vitaképes szinten megfogalmazni lehetőségeket, irányvonalakat mondjuk egy általad megtartott előadás keretein belül, illetve megnézel filmeket, olvasol erről irodalmat ami alapján építő jellegű véleményed lehet a filmes kultúráról, akkor esetleg számít valamit hogy mit írsz. Így viszont tök felesleges energiapazarlás mivel butaságokat hordasz össze, mint nyúlfing a viharban, volt nincs.

  13. @Andy73: “mert a nagy többség örült a díjnak” – Számoltad az örömködőket? A Origón például minden Saul fiás cikk alól letiltják a kommentelési lehetősége, bizonyára azért mert sokallják az örömködést

  14. @Conchobar: Nem vagyok filmesztéta, a gyakorlati részével foglalkozom, nem az elmélettel. Eladom amit csinálok, próbálgatás nélkül. Persze ez nem ide tartozik. Pusztán éreztetni szeretném mire lenne szükség, ha valaki kortárs művészeti irányokról alakítana véleményt olyan szemszögből ahogy teszed. A Saul fia című filmhez egyébként nincs szükség sznobokat megszégyenítő filmes műveltségre, hogy az újat mondó megoldásokat észre vegye bárki is. Nagyon sok munka van ebben a filmben, ezt díjazták, megérdemelten.

  15. @Conchobar: Mélyen egyetértek. Ezek a tuggyukkik most ott bemocskolták az olyan MAGYAR filmek nimbuszát, mint a Hídember meg a Honfoglalás.
    Úgy tudom, ezt szóvá is fogja tenni a Máérton Franco Nero.

  16. @dr kotász: ” ha valaki kortárs művészeti irányokról alakítana véleményt olyan szemszögből ahogy teszed” – Mert én milyen szemszögből mondtam véleményt a kortárs művészeti irányokról? Egyáltalán olvastad az eddigi kommentjeimet?

  17. @Conchobar: “A Origón például minden Saul fiás cikk alól letiltják a kommentelési lehetősége, “

    Már a nemmagyar nemhumorista, Karinthy is felismerte az ember igazi tragédiáját: hogy egy hektó borba öntve egy liter moslékot az eredmény sajnos ugyanúgy moslék, mint fordítva.

  18. @dr. mesterseges szinezek: ” Ezek a tuggyukkik most ott bemocskolták az olyan MAGYAR filmek nimbuszát, mint a Hídember meg a Honfoglalás.” – Nincs avval baj, hogy irkálod a saját hülyeségeidet. A baj avval van, hogy nekem címzed, holott figyelmen kívül hagytad azt amit én írtam. Vagy nem képes érteni, vagy nem akarod érteni

  19. Egy igazi magyar hazaffy véleménye a 444-ről. Én kérek elnézést helyette.
    “Sistergő Istennyila • 18 perce
    …………zsidó-zsidó seggében, ahol a Saul fia huszáros hajrában megelőzte a célegyenesben a Dávid fitymáját.
    Elérkezettnek látom az időt, hogy egy GoldsteinGlobe reményében megírjam annak a nehézsorsúnak a kálváriáját, akinek az volt a feladata, hogy az emberi hamvakat 50-50%-ban összekeverje homokkal, hogy kétszer annyinak látszon, de nem beszélhetett róla senkinek, mert elesik a támogatástól, amitől lelkileg meghasonlik. Ráadásul kibaszásból a baksist mindig szombatonként dobták a levélnyílásba, hogy teljesebb legyen a dilemája.
    Kasszasiker lesz.”

  20. @dr. mesterseges szinezek: “Már a nemmagyar nemhumorista, Karinthy is felismerte” – Nem tudom miért kevered ide Karinthyt, ő ugyanis (ellentétben a Saul fiásokkal) finoman szólva nem ragadt le önnön származásánál, etnikumánál. Ő bizony képes volt olyan műveket létrehozni, ami számot tartott a magyarok érdeklődésére is

  21. Azok a “MAGYAROK” őrjöngve örültek a focistáink sikerének, hogy a 24-re kibővített EB keretbe kikerültek, azok a “MAGYAROK”, most e világhír kapcsán, őrjöngve, habzószájjal zsidóznak és fikázzák ezt a sikert.
    Sajnos igaza van Adynak, jó úton haladunk, csak nem előre.
    (Nagyváradi Napló 1902. január 31.)
    Magunkfajta vs magukfajta.

  22. @csak egy néző: “Azok a “MAGYAROK” őrjöngve örültek a focistáink sikerének, hogy a 24-re kibővített EB keretbe kikerültek, azok a “MAGYAROK”, most e világhír kapcsán, őrjöngve, habzószájjal zsidóznak és fikázzák ezt a sikert.” – Ez teljesen érthetetlen, hogy miért nem érzik a magukénak a filmet, mikor árvalányhajas bőgatyás kormánybiztos által osztott pénzből űrhajósok filmet csináltak a Mohácsi vészről, amit aztán nemzetközi űrhajós-szövetség díjazott és dicsért

  23. @Dr Gregory House: “Andrew G. Vajna lesz a felcsúti űrhajós bázis vezetője” – Hát már az! Annakidején ment az erszény körüli civakodás a hazai űrhajós filmesek között, amit a csút fűrer úgy tudott csak lecsendesíteni, hogy föléjük emelt és az erszény urává tett egy valóban fajsúlyos és elismert, nagypresztízsű űrhajóst. Erre aztán a hazai kisűrhajósok elcsendesedtek (utóbb a fajsúlyos űrhajós nekilátott a saját erszényét is töltögetni)

  24. @TanNé: Hát ez kissé zavarodott. Mint te. Ha nem tagadod, nem mindegy, hogy 200 ezer vagy 500 ezer emberi lény?

    Az tény, hogy túl régóta tartják top napirenden. De ahhoz mit szólnál, ha állami szintre emelnék a porajmost /náci cigányirtást, vagy a buzik koncentrációs táborba küldését/ ?

    Na az kiverné a biztosítékot a társadalom 90%-ánál. Megjegyzem, zsidó engem még nem támadott meg, arab, cigány már igen. A pénzemet a keresztény kormány lopja el, a zsidók meg csak a muszlimokkal hadakoznak. Ami helyes is. Meg kell tanulni a köfte, falafel, stb, /már aki szereti, én is megeszem, de a számon nem jött még ki, hogy de megennék egy falafelt, mert van hagyománya nálunk is magyarosan/ készítés fortélyait, aztán kib@szni óket. Tudtad, hogy Európa legnagyobb mecsetjét készítette elő Orbán Erdogánnal való találkozásán Kőbányára, hogy az itt tanuló muszlim diákoknak /fizetősek lenyúlható pénzzel/ lehessen hol imádkozni? Innen már csak egy lépés, hogy a ramadan tanítás szüneti nap legyen, meg Magyarországon a mecseteken kívül olyan területeket jelöljenek ki, /mint Felső-Ausztriában néhány település, dettó Németország, ahol tilos csinosan öltözködni, és arab dresszkódot kell tartani, a konfliktusok elkerülése érdekében. /Már ma vannak olyan francia negyedek, ahová a rendőrség nem küld járőrt, még sürgős esetben sem, Svédországban, Norvégiában egyes területeken az iskolákban /egyházi, alapítványi, világi/ leszedik a tanteremből a keresztet, több helyütt nem tartanak városi Karácsonyt, mert sérti a muszlim hívők érzéseit. ,Ezen kell szörnyülködni, mert ez a napjaink, nem azon, hogy néhány ember döntésén műlik egy nemzetközi díj odaítélése. Nem érdekel a film, nem nézem meg, de a be nem illeszkedéssel sokkal nagyobb problémáin máiv vannak. Ég nem a görögökkel vagy a pirézekkel. A valódi problémákkal kell foglalkozni, nem egy díjazott magyar/zsidó filmmel.

  25. @dr kotász:
    “Majd ha beülsz valamelyik mozgóképes szak előadásaira és abból tanulva tudsz vitaképes szinten megfogalmazni lehetőségeket, irányvonalakat mondjuk egy általad megtartott előadás keretein belül, illetve megnézel filmeket, olvasol erről irodalmat ami alapján építő jellegű véleményed lehet a filmes kultúráról, akkor esetleg számít valamit hogy mit írsz. Így viszont tök felesleges energiapazarlás mivel butaságokat hordasz össze, mint nyúlfing a viharban, volt nincs”

    Ezen sikitva rohogtem. 😀 Nem is tudtam, hogy akarki nem mondhat am velemenyt egy filmrol, mondjuk egy nezo, csak kepzett filmes. Vagy ha esetleg megis mond, akkor igy csak epito jellegut mondhat, kulonben ejnye-bejnye.:D Na ne nevettesd ki magad. 😀
    Akkor ha nem vagyok mondjuk Michelin csillagos sef, akkor nem mondhatom, hogy amit rendeltem porkolt az sz@r volt, vagy mi?
    Agysebesz logika. 😀

  26. @csak egy néző: Tenyleg hallatlan, hogy a magyarok orulnek a valogatott sikerenek de nem tepik oromukbe a hajukat, hogy egy bekepzelt, nagykepu, ki ha en nem elsofilmes kis urhajos gyerek, aki a film temajanak, micsoda meglepetes, elovette a Jolly Jokert es lass csodat, nyert is vele. Hat tenyleg, ember az ilyen? 😀
    Masreszt en azert megkerdeznek par oreg roka, nevesebb filmest is, hogy mit szolnak hozza, hogy lenyomta oket egy elsofilmes nyikhaj, szerintuk is annyira jo a film vagy esetleg a temavalasztas volt inkabb a nyero?…
    Tetszik erteni, ez olyan, mintha az olimpian 100 meter futasban olyan nyerne, kiprobalt, sok eves versenyzo multtal rendelkezo sportolokat megelozve, aki meg eleteben nem volt versenyen. Ott is pocskondiaznad azokat, akik mondjuk doppingra gyanakodnak vagy esetleg bundara vagy ott is be akarnad magyarazni, hogy kerem, szuletett zseni a srac, nincs itt semmi latnivalo? 🙂

  27. @N. Barbie: A szánalmas szitu az, amikor azért mondasz egy kaját pocséknak, mert kakasból készítette a francia, már pedig a franciák köcsögök, akik a kakasukat erőltetik a világra.
    A kaja pocsékságának alátámasztására pedig hivatkozol arra, hogy a Köcsög Franciákat Utálók kommentjeiben is ez a vélemény szerepel, de gasztronómiai alapon ám kurvára.

  28. Egyébként, nagyon kérem, sőt könyörgök legyen már egy valamirevaló neműrhajós magyar fickó, aki készít egy JÓ filmet a háború utáni jugoszláviai mészárlásokról vagy arra épülve!

    Mi a búbánatos rozmaring akadályozza meg ebben az árvalányhajjal fekvő és kelő neműrhajós filmészeket?

  29. @N. Barbie: Könnyen megeshet, hogy félreértem a MAGYAR lelket, de ezt felvállalva kétlem, hogy a zsiráfkaftánoszsidrákkampóshorgas… kifejezésekkel mint érvrendszerrel élők jelentős része ELŐBB filmet nézett, AZTÁN véleményezett.
    Én ilyen rosszhiszemű vagyok.

  30. A Golden Globe, a béke és irodalmi Nobel díj mára silány propaganda eszközzé silányodott, akárcsak a CEU vagy a John Hopkins Egyetem bizonyos képzései.

  31. @dr. mesterseges szinezek: Peldaul az, hogy nagyon jol tudjak, hogy valamire valo dijat az eletben nem nyernenek vele. Nincs akkora nemzetkozi lobbihattere mas nepeknek hogy erre realis esely legyen (vagy mondhatnam ugy is, hogy a zsuri ugysem szavaz ra, mert az “akkor antiszerb vagy antimagyar vagy”-nak nincs jelentosege, csak az antiszemita bunkosbotnak). Az adott orszag potencialis nezoszama meg tul kicsi ahhoz, hogy akar a bekerulesi koltseget behozza, profitrol mar nem is beszelve.

  32. @N. Barbie: Tudod mit jelent az építő jelleg mint kritika? Építő jelleggel negatív kritikát is lehet megfogalmazni, amennyiben ez nincs meg, akkor legfeljebb öncélú, még alacsonyabb színvonal esetén rosszindulatú a kritika. Nem tudom meddig olvastad végig a hozzászólást, de a lényege az volt, ha nem olvasol, nem nézel utána valaminek, akkor a megfelelő ismeretek hiányában még jóindulatúan sem biztos, hogy érted miről van szó. Nem írtam azt hogy csak filmes végzettséggel lehetne kritizálni…
    A sikítva röhögésed felemlítése hangulati elem, logikai érveket pótol és személyeskedő. Nyilván önjellemzés. Neked is ajánlanám a megfelelő témák olvasását…

  33. @csak egy néző:
    “Sajnos igaza van Adynak, jó úton haladunk, csak nem előre.
    (Nagyváradi Napló 1902. január 31.)
    Magunkfajta vs magukfajta. “

    Igen, Ady ebben a korszakában vallásos meggyőződéssel tolta a szabadkőművesség szekerét teljesen öncélú versekkel. Ezt a korszakát később önmaga is elítélte az ország tönkretétele után.
    Tökéletes iskolapéldáját hoztad fel ennek a mocskos korrupt kirekesztő felforgató urambátyám “űrhajós” módinak.

  34. @N. Barbie: Akkor megpróbálok direktebb lenni, hátha akkor nem handabandázol (azért nagyon nem bízom):
    szerinted azok, akik egy héttel ezelőttig egy rohadt szót nem ejtettek a filmről, de az elmúlt 48 óra alatt az – egyébként nem elhanyagolható – alapjáratuknál is intenzívebben zsidózták tele az akolmeleg közösségi oldalaikat mekkora arányban látták azt a filmet, amelynek jutalmazása ellen kapára, kaszára és zsidókurvaanyázásra kaptak?

    Másképp fogalmazva: a filmmel van bajuk, vagy csak szánalmas életű nyilasnak valók, akik géppisztolyuk nem lévén, most éppen egy filmbe kapaszkodnak?

    Szerinted?

  35. Bemutatkozik a magyar ipar remeke, a három szelepes vízcsap.
    Hideg víz, meleg víz, holokauszt.
    A városiak már előre bekevert, palackozott változatban is megvásárolhatják.