Pénzátadások hiúsultak meg, találkozók maradtak el, behavazott államtitkárokat kevertek össze.

fargo_4.jpg

Akár 710 milliárd forintnyi vidékfejlesztési támogatás sorsa is veszélybe kerülhet, mivel a váratlanul lecsapó havazás miatt jónéhány, a források elosztását befolyásoló korrupciós találkozó maradt el. Számos budai luxusétterem, félreeső vadászház és elhagyott ipartelep vált megközelíthetetlenné, ahol a pénzátadásokra, illetve a korrupciót előkészítő megbeszélésekre szokott sor kerülni.

Órákig rostokoltam a hóban, egy aktatáskában 15 százaléknyi kenőpénzzel a Börzsönyben, míg végül tűzoltók mentettek ki” – mondta el egy magát megnevezni nem akaró, de megbízhatóan korrupt forrásunk. Hevesi László biztonságpolitikai szakértő szerint szégyen, hogy hazánkban még mindig titokban, a testi épségünket kockáztatva kell vesztegetni, ezzel veszélybe sodorva nemcsak a korrupció résztvevőit, de az egész nemzetgazdaságot is.

A hó azonban nagyobb gondokat is okozott; a Nemzetgazdasági Minisztérium környékén például egy behavazott, ének-filozófia szakos tanárra próbáltak 30 millió forintot rátukmálni, mivel összekeverték egy köztisztviselővel.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kijelentette, hogy senkit nem hagynak a hóban, személyesen küld hótolókat az 1 milliárd forintnál nagyobb értékű tranzakciók helyszínére, valamint szükség esetén mobil ATM-ekkel segítenek a bajbajutottakon. Informátoraink szerint Habony Árpád az OMSZ figyelmeztetésének kiadása után rögtön Ibizára távozott, megelőzendő a fennakadásokat.

14 KOMMENT

  1. Azért a hírcsárdálkodásnak is van határa! Pofátlanság még viccelni is olyannal, hogy a jobban teljesítés közepette bármiféle időjárási, sajtó-, uniós vagy ellenzéki tevékenység akár egy percig is akadályozhatná a korrupció folyamatosságát.
    Ha kell, tető kerül a felcsúti pálya gyepe fölé és a kisvasút hordja oda az érdekelteket.
    Ahogy Orbán Viktor leszögezte perfekt dakotául: The show must go on, the hó does not have to.

  2. Ki tudja,mit művelnek Dubajban ?Ott asszem nem esik.Oda utazott a habony. Volt ott a kósa is,de még a simicskát is ott fotózták le .
    Ezek most oda hordják a közpénzt vagy közös dubajozós barátnéjuk van?
    Szerintetek?

  3. @Edina Kovács: Viktor megígérte Merkelnek, hogy a képességeikhez mérten segítik a Közel-Keletet. Ebben a kérdésben a német adózók eus befizetésének Dubaiba cipelése tűnt számukra kézenfekvőnek.
    Ha Merkelnek és a választóinak ez jó, nekünk szavunk se lehet.