9 eset, amit a TEK el akart hallgatni

12
13,750

A 2010-ben megalakult Terrorelhárítási Központ története tele van hihetetlen sztorikkal. Összeszedtük a legdurvább eseteket, amelyeket el akartak tussolni.

201511-tek.jpg

1. 2012. április 20.: A TEK hatfős alakulata kábítószer-razziát tartott egy ismert budapesti melegbárban. A jelentés alapján nem találtak semmit, az igazság azonban az, hogy öten hajnalig ottmaradtak a szórakozóhelyen, majd telefonszámokkal távoztak. 

Kidoboltatik

2. 2010. december 20.: Tragédiába torkollott a központ logójának élő reprodukciója – a karácsonyi csapatépítőnek induló teszten a kommandósok véletlenül kilőtték a sast egy visszacsapó íjból.

3. 2013. július 20.: 200 főt vezényeltek ki a Magyarországra látogató japán miniszterelnök látogatásának biztosítására, ám kiderült, hogy igazából egy kínai büfést azonosítottak tévesen az Astorián. 

4. 2011. szeptember 11.: Hajdu János főigazgató személyesen oszlatott fel egy Magyarországot veszélyeztető terroristacsoportot. A két hétig tartó akcióra egy sétahajón került sor, a bevetésre elkísérték a TEK huszonéves gyakornoknői is, pusztán oktatási célból. 

5. 2014. október 5.: Különleges alakulatok megrohamozták a Fényes Ösvény budapesti búvóhelyét, ami droglaborként és fegyverátalakító-üzemként is szolgált. Az akciót vezető százados az ellenállás semlegesítése után vette észre, hogy egy ferencvárosi óvodát robbantottak fel.

5. 2015. október 11.: Migránsnak hittek és megtámadtak három TEK-kommandóst CÖF-ösök. Miután a nyugdíjas civilek Gyurcsány Ferenchez hasonlították és leköpték a fekete ruhába öltözött TEK-eseket, rájöttek, hogy nem négerek, csak símaszk volt rajtuk.

7. 2012. december 4.: Egy bejelentés alapján csapott le a Központ a budapesti Hősök terén található bombagyárra, ahol szakállas-egyenruhás ismeretlenek jelöletlen csomagokba rejtettek vegyi anyagokat. A Mikulásgyár abban az évben nem nyitott ki, és azóta sem lehet vinni adományként öblítőt vagy mosószert.

8. 2014. október 30.Körbezártak és 20 órás tárgyalás után meggyőztek egy tiramisut, hogy adja fel magát. Az eredetileg sikernek elkönyvelt akció után kiderült, hogy az édesség beépített TEK-ügynök volt.

9. 2015. január 2. – Állítólagos hackerek törték fel a TEK levelezőrendszerét, az egyik vezető beosztású tisztet kizárták számítógépéből. Szerencsére a jelszó később eszébe jutott, így nem indult eljárás.

12 KOMMENT

  1. 10. 2012 április: Tévedésből csaptak le a kommandósok egy férfira Kazincbarcikán, mert azt hitték, túszul ejtette nagymamáját. A nagymama azt mondta, azért nem hallották a felszólítást, mert ő fájdalomcsillapítót vett be és lefeküdt aludni, unokája pedig fülhallgatóval ült a számítógép előtt.

  2. 11. 2013 december: TEK-baki: csak egy rossz mozdulat.
    Baleset történt – szögezte le kedden lapunk kérdésére válaszolva. – A kollégám hibázott, ezt egyébként a vizsgálat során ő maga is elismerte. Nem trehányság, nem fegyelmezetlenség, és nem is a fegyver műszaki hibája miatt sült el a fegyvere, hanem egy szakszerűtlen, rossz mozdulat okán – mondta a TEK főigazgatója…

  3. Hajdu János TEK-vezető kedd este bejelentette, hogy minden autóst letartóztat, mert autóikban robbanómotort rejtegetnek. Hangsúlyozta, hogy a ködösítésként magukat “autós” álnévvel illető elkövetők nemzetközi terrorhálózat részei, amennyiben robbanóeszközeik és a bennük használt robbanóanyagok többnyire külföldről származnak.

    A letartóztatások megkezdése után derült ki, hogy a TEK saját tagjainak többségét is le kell, hogy tartóztassa, mert sajnálatos módon az ő köreikbe is beszivárogtak az “autósok”.

    Orbán Viktor a fogdából tudatta, hogy jól van és egyetért az intézkedéssel: “A világon a legfontosabb dolognak hazám biztonságát tartom” — nyilatkozta.