Tranzitzónákba terelhetik az ultrákat

9
3,314

A hadsereg is védi majd a Groupama Arénát a Feröer elleni zártkapus meccs alatt.

201509-pint.jpg

„Az, hogy a Budapestre érkező ultrák egyre agresszívebbek, világossá vált a Románia elleni meccs kapcsán” – indította keddi sajtótájékoztatóját Németh Szilárd. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint fennáll a veszélye, hogy a szurkolók újra összecsapnak a rendőrökkel, ezért a regisztráció és a túlzsúfoltság csökkentése mellett további lépésekre van szükség. A bizottság tervei szerint az októberi mérkőzés alatt a kerítés megrongálása és megkerülése is bűncselekmény lesz, így a rendőrség hatékonyabban léphet majd fel az „tomboló hordák” ellen.

Kidoboltatik

„A kocsmák nyitva vannak, Debrecen, Pécs, Nyíregyháza, de még Újpest is biztonságosnak nevezhető, nem értem, miért jönnének a fővárosba. De ha már itt vannak, mindent megteszünk, hogy olyan keretek közé tereljük őket, ahol nem tudnak kárt tenni senkiben” – indokolta meg Németh a Groupama Aréna közelébe tervezett tranzitzónákat. A 6000 ember fogadására alkalmas, elkerített területen zsemlét és olcsó sört kapnak majd azok a szurkolók, akik hajlandóak alávetni magukat a vénaszkenneres azonosításnak.

„A közelmúltban nem csak a válogatottnak, de nekem is tolódási problémáim voltak, ám a Dulcolax segített” – fűzte hozzá a tervezethez Pintér Attila volt szövetségi kapitány.

9 KOMMENT

  1. “A kocsmák nyitva vannak, Debrecen, Pécs, Nyíregyháza, de még Újpest is biztonságosnak nevezhető, nem értem, miért jönnének a fővárosba.”

    A kormány asztalára került egy beterjesztés furcsa szöveggel: október 1-től az ország fővárosa Felcsút.