Több mint 16 órás tárgyalás után Ciprasz és Merkel megegyezett: ingyen naptej jár minden német last minute-turistának.

201507-gorognemet.jpg

Megszületett a megállapodás az EU és Görögország között. A szigorú gazdasági megszorítások mellett a görögöknek az élet egyéb területeit érintő kérdésekben is engedniük kellett a német lobbinak. Összeszedtük a legfontosabbakat.

1. A görögöknek kötelező lesz úgy írnia, hogy más is értse.

2. Aphrodité a jövőben a Frau Müller nevet viseli.

3. Az Akropolisz timpanonjára egy Münchner Bratwurst-reklám kerül, az oszlopokat pedig bepöttyözik, hogy jobban emlékeztessenek a fehér kolbászra.

4. A „görög félisten” kifejezés október közepétől a szőke pornósbajuszra és a bundesliga-frizurára vonatkozik.

5. A görög labdarúgó-válogatott szeptembertől lengyelekből és törökökből áll majd.

6. A szirtakiban lesz jódli-szóló.

7. A görög városokban kötelező lesz felállítani az egyezség szimbólumát, a széttárt kezű feta sajtra támadó német sasos szobrot.

8. A privatizációs különalap kezelőintézménye Szegeden lesz, de a görögök nem kiabálhatnak át a kerítésen és üzeneteket sem dobhatnak át a határon.

9. Az Ouzo-ból pilseni sör készül ezentúl.

10. Németország visszaveszi a görögöknek nemrég eladott klímás autóbuszokat, de nem Budapestre hozza őket.

4 KOMMENT

  1. A Hírcsárda által közreadott megállapodás-tervezetbe sajnálatosan néhány tévedés került – a tévedés nyilván abból adódik, hogy a Csárda a görögök által óbajorból minószira fordított változathoz jutott hozzá…
    Tehát:
    1. A görögök a saját ábécéjük helyett ezentúl a gót betűket használják.
    2. Aphrodité helyett Brünhildát imádják. (A német állam humanitárius segély formájában biztosítja az eredeti Aphrodité-szobrok felhizlalásához szükséges ezer tonna márványt.)
    3. A müncheni fehérkolbász NEM SÜLT (Brat-), hanem FŐTT!!! Aki ezt nem tudja, azt a Gestapo kiteszi a Taigetoszra!
    4. A félisten-dolog stimmel, de az egyezség kitér arra is, hogy Homérosz költeményeiben a „tehénszemű Hérát” mindenütt ki kell cserélni „töltöttgalamb Angélára”.
    5. A görög fociválogatott tagjait lecserélik 300 spártaira, akik ezentúl a Nationalelf mérkőzésein a német kaput kötelesek a Thermopülainál már jól szerepelt technológiával védelmezni.
    6. A szirtakiban nem jódli lesz, hanem Schuhplattler. (A szükséges bajor bőrnadrágokról XVI. Benedek expápa – azaz a Ratzingerék Szepije – gondoskodik, a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül.)
    7. Az egyezség szimbólumában szereplő Reichsadler nem fetasajtra fog támadni, hanem Hermészre, a tolvajok istenére, utalva ezzel a görög kormányok által az EU-nak évtizedes távlatban küldött meghamisított államháztartási hiány-statisztikákra.
    8. A privatizációs különalap kezelőit egyenesen a szegedi Csillagba zárják be – ésszerű előrelátásból.
    9. Az Ouzoból valójában az Audi állít elő a német gazdaságot továbbpörgető biodízelt. A plzeňi csehek lófaszt kapnak, nem konyakot!
    10. Az egyezségszövegben valójában nem „klímás buszokról” van szó, hanem arról, hogy megváltoztatják Görögország klímáját: lokális jégkorszak lesz, mert a görögök lefagyasztva nem kajálnak és így mehet a megszorítás.

  2. Felháborító, hogy a Hírcsárda csak a nyilvánosságnak szóló részt hozta le! Még szerencse, hogy Moin Moin által napvilágra került a titkos záradék is! Mi folyik itt???? Molotov-Ribbentrop titkos paktum?

  3. Nem vicc! Vagy mégis?

    Remete levele (a kőtsönről) Kedves komám, Gábor!

    Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
    Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
    A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
    Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
    A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!